«Costa Concordia» gatavs pēdējam ceļojumam (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Veicot ļoti sarežģītu operāciju, Itālijas kruīza kuģis «Costa Concordia» ir pilnībā sagatavots tā pēdējam braucienam - uz Dženovas ostu, kur to sadalīs metāllūžņos, vēstī ārvalstu mediji.

Pagājušā gada septembrī sākās luksusa lainera, kura lielums ir ekvivalents trim futbola laukumiem, sagatavošana aizvilkšanai. Gaidāmais četru dienu ilgais ceļš uz Dženovas ostu būs pēdējais «Costa Concordia» lainerim. Pēc tam tas tiks sadalīts metāllūžņos.

«Tā ir finiša līnija mūsu iedzīvotājiem, itāļiem, kā arī visai pasaulei, kas to ir gaidījuši. Turēsim īkšķus, lai viss izdodas,» medijiem teica Džidžlio salas mērs, pie kuras avarēja milzīgais kuģis.

Paredzēts, ka kuģa aizvilkšana sāksies otrdien. Šai operācijai ļoti rūpīgi sekos līdzi arī «Greenpeace» aktīvisti, jo tiek uzskatīts, ka kuģis var saturēt toksiskos atkritumus, kuri varētu piesārņot jūru. Tiesa, varasiestādes norādījušas, ka šai avārijai uz vidi bijusi neliela ietekme.

Aprēķināts, ka kuģa aizvilkšanas un utilizēšanas operācija izmaksās vairāk nekā 1,5 miljardus eiro.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu