Foto: Svinīgā un krāšņā Pasaules koru olimpiādes noslēguma ceremonija (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

19.jūlijā nedēļas nogalē noslēdzās astotā Pasaules koru olimpiāde. Fotogalerijā piedāvājam apskatīt bildes no sestdien notikušās, svinīgās un krāšņās noslēguma ceremonijas.

Vakara kulminācija 19.jūlijā bija Pasaules koru olimpiādes noslēguma ceremonija, kad atkal ieskanējās īpašais Miera zvans. Svinīgā koncertā uzstājās gan Latvijas, gan ārvalstu kori.

Ceremoniju atklāja Pasaules koru olimpiādes apvienotais jauniešu koris diriģenta Arvīda Platpera vadībā, kopā ar solistiem atskaņojot dažādu tautu mūziku. Koncertā piedalījās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Pasaules koru olimpiādes apvienotais koris diriģenta un PKO mākslinieciskā vadītāja Romāna Vanaga vadībā mūzikā izdzīvoja aizvadītās olimpiādes dienas visā to krāšņumā un muzikālajā daudzveidībā.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27`000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju «INTERKULTUR».

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu