Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Aukstā gurķu zupa (17)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

500g gurķu
3 daiviņas ķiploka
500 ml jogurta bez piedevām
100g valriekstu
olīveļļa
sāls
citrons
piparmētru lapas
minerālūdens

Pagatavošana:

Gurķus sarīvē uz rupjās rīves.

Ķiplokus izspiež caur ķiplokspiedi. Valriekstus saberž. Jogurtu sajauc ar gurķiem un ķiploku, sasmalcinātiem zaļumiem un valriekstiem, pieliek sāli, pielej minerālūdeni, līdz izveidojas vēlamā zupas konsistence. Pieliek sāli un citronu sulu. Zupu liek ledusskapī atdzesēt. Pasniedzot pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar drupinātiem riekstiem, rotā ar piparmētru lapām.

Komentāri (17)
Nepalaid garām
Uz augšu