Skip to footer
Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Aveņu kūka ar skābā krējuma krēmu (13)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

100g miltu
100g cukuru
100g sviesta
2 olas
1 tējkarote cepampulvera
šķipsniņa sāls
200g skābā krējuma+2 ēdamkarotes cukura+ēdamkarote vaniļas cukura
avenes
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pa vienai pieliek olas, tad miltus un cepampulveri.

Mīklu izlīdzina cepamformā (24cm), kura iesmērēta ar sviestu. Cep 200 grādos gatavu. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Krēmam skābo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Krēmu liek uz atdzisušā biskvīta, uz tā bagātīgi liek avenes, pārkaisa ar pūdercukuru.

Aveņu vietā var izmantot citas ogas.

Komentāri (13)
Nepalaid garām
Uz augšu