Separātistu līderis nāk klajā ar dīvainu pavēli (277)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» kaujinieku komandieris Igors Girkins (Strelkovs) nācis klajā ar pavēli saviem padotajiem, kurā aizliedz izmantot lamu vārdus, raksta ārvalstu mediji.

Kā Girkins apgalvo savā pavēlē, necenzēta leksika nav pieņemama «pareizticīgajai armijai».

«Lamu vārdi nav cēlušies no krievu valodas un tos izmanto Krievzemes ienaidnieki, lai aizskartu mūsu svētumu, tādējādi cenšoties garīgi noniecināt krievu karotājus un nospiest tautu uz ceļiem. Tieši tādēļ lamu vārdi - tas ir milzīgs grēks,» savā paziņojumā raksta Girkins.

Viņš saviem padotajiem ir pavēlējis izskaidrot visiem, kāda ir lamuvārdu jēga un kādēļ tos nedrīkst lietot.

«Mēs sevi saucam par pareizticīgo armiju un lepojamies ar to, ka kalpojam tam Kungam Jēzum Kristum un savai tautai. Mēs esam izvēlēti kā glābēji. Tādēļ lamuvārdu lietošana aizskar ne tikai mūs, bet arī Dievu un Dieva Māti, kuriem mēs kalpojam un kuri aizstāv mūs kauju laikā,» turpina Girkins.

Pavēlē gan netiek norādīts, kāds būs sods par šīs pavēles pārkāpšanu.

Iepriekš jau ziņots, ka Ukrainas valdība un rietumvalstis vaino Maskavu separātistu atbalstīšanā, kas darbojas Ukrainas dienvidaustrumos. Savukārt Krievija notiekošajā vaino Ukrainu, kura apgalvo, ka pret krievvalodīgajiem Donbasa iedzīvotājiem ir sākta «soda operācija».

Komentāri (277)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu