Mājas iedzīvotājiem ir aizdomas, kāpēc iebruka jumts (62)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nelielas plaisas ēkā Druvienas ielā 21, kur otrdien iebrucis nama jumts, nemainīgi bijušas ilgāku laiku, taču tās palielinājušās pēdējā laikā, kad Eizenšteina ielā, iepretī daudzdzīvokļu namam, sākušies būvdarbi un dzīti pāļi jaunajai Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) klientu apkalpošanas centra ēkai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja iedzīvotājs, kura dzīvoklī iebrukuši griesti, viņa ģimene Druvienas ielā dzīvo aptuveni astoņus gadus, mājoklis iegādāts kredītā. Neliela, pāris milimetru plata plaisa dzīvokļa starpsienā pie mājokļa galasienas bijusi redzama ilgāku laiku, taču laika gaitā izmaiņas tās platumā nav novērotas.

Jūlija sākumā ģimene uz divām nedēļām atstājusi mājokli un devusies brīvdienās uz laukiem. Atgriežoties īpašnieki pamanījuši, ka plaisa nav vairs tikai pāris milimetru plata, bet sasniegusi jau 3 līdz 4 centimetru platumu. Dzīvokļa īpašnieki sprieduši, ko ar šo plaisu iesākt, taču nelaime viņus apsteigusi.

«Sēdēju ar meitu dzīvoklī, ārā ap plkst.15.30 sāka līt lietus. Ap plkst.16 pa piekaramajiem griestiem un sienu malām dzīvoklī sāka gāzties iekšā ūdens. Pasaucu kaimiņu, uzkāpām uz jumta, lai noskaidrotu, kas tur ir. Ieraudzījām, ka viena jumta pārsega betona plāksne ir nobīdījusies, atspiedusi ārējo sienu, kā rezultātā izveidojusies plaisa jumtā un dzīvokļa starpsienā,» pastāstīja mājokļa īpašnieks.

Iedzīvotāji vispirms meklējuši palīdzību pašvaldībā, zvanot pa Rīgas domes diennakts tālruni 67026101, aprakstījuši situāciju, ka nobīdījusies jumta plāksne, saplaisājušas sienas un dzīvoklī gāžas lietus ūdens, taču saņēmuši atbildi, ka pašvaldība pagaidām neko nevar izdarīt, jo attiecīgo struktūrvienību darbiniekiem beidzies darba laiks. Pašvaldības pārstāvji apsolījuši nākamajā rītā aizsūtīt uz dzīvokli meistarus.

Ēkas iemītnieki zvanījuši glābējiem pa tālruni 112, kuri nekavējoties reaģējuši, ieradušies, novērtējuši situāciju un evakuējuši visus kāpņu telpas iedzīvotājus. Negadījuma vietā ieradušies arī ēkas apsaimniekotāji un trīs eksperti, no kuriem viens esot bijis alkohola reibumā, pastāstīja aculiecinieks. Neoficiāli zināms, ka lietus ūdens dēļ applūduši arī vairāki citi dzīvokļi, kas atradās zemāk.

Patlaban ēkā neviens netiek ielaists, izņemot ekspertus. Namu apsargā Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki, kuri no iedzīvotājiem savākuši personas informāciju un kontaktinformāciju, apsolot informēt par turpmāko situāciju.

Dzīvokļa īpašnieks piebilda, ka laikā, kad ģimene atradusies brīvdienās, kaimiņi ik pa laikam dzirdējuši neskaidrus būkšķus un krakšķus, it kā nenosakāmā vietā būtu nogāzušās klavieres, taču nav bijis iespējams noteikt, ka notikušas izmaiņas betona konstrukcijās.

«Ilgākā termiņā mājā bija jūtamas vibrācijas, kad Eizenšteina ielā dzina pāļus jaunajai CSDD ēkai,» sacīja iedzīvotājs.

Kā ziņots, otrdien Mežciemā, kādas daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā iebrūkot jumta konstrukcijai, evakuēti 20 cilvēki. Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, plkst.20.20 saņemta informācija, ka piecstāvu dzīvojāmā ēkā Druvienas ielā 21 vienā no kāpņu telpām iebrukuši jumta dzelzsbetona bloki.

Notikumā vietā konstatēts, ka plaisa ēkas konstrukcijā sasniegusi ēkas 5.stāvu, tādēļ pieņemts lēmums evakutēt daļu ēkas iedzīvotāju. Kopumā evakuēti 20 cilvēki, tostarp vairāki bērni. 18 cilvēki izmantojuši pašvaldības piedāvāto izmitināšanas iespēju.

Tāpat pieņemts lēmums pārtraukt gāzes padevi ēkai.

Notikuma vietā ieradušies arī policijas un nama apsaimniekotāja pārstāvji. Veikta apsekošana un nolemts, ka par iedzīvotāju ielaišanu atpakaļ ēkā varētu lemt rīt, kad bojājumus novērtēs eksperti.

Kā liecina «Google Street View» pieejamie attēli, ēka Druvienas ielā ir piecstāvu dzelzsbetona paneļu ēka, kurā ir četras kāpņutelpas.

Par aktuālo situāciju un turpmākajiem darbiem šodien plkst.13 Druvienas ielā informāciju sniegs Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) un pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» pārstāvji.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu