Ministrs: Tunisija nespēs tikt galā ar Lībijas bēgļu pieplūdumu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tunisija nespēs tikt galā ar bēgļu pieplūdumu no Lībijas un slēgs robežu, ja būs nepieciešams, trešdien paziņojis Tunisijas ārlietu ministrs Mongi Hamdi.

«Mūsu valsts ekonomiskā situācija ir nedroša, un mēs nevaram tikt galā ar simtiem tūkstošiem bēgļu, kā tas bija 2011.gada revolūcijas laikā,» norādīja Hamdi.

«Mēs slēgsim robežu, ja nacionālās intereses to prasīs,» viņš piebilda.

Kopš 2011.gada augustā NATO aviācijas atbalstītie nemiernieki gāza pulkveža Muamara Kadafi režīmu, Lībijā tā arī nav izdevies ieviest efektīvu valsts pārvaldi un likuma varu.

Lībijas valdība ar grūtībām cenšas pakļaut kontrolei valsti, kurā darbojas milzum daudz bruņotu kaujinieku vienību, bandu un islāmistu radikāļu grupējumu.

Konkurējošo kaujinieku grupējumu cīņā par Tripoles lidostu un sadursmēs Bengāzī pēdējo dienu laikā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Tripolē sadursmju rezultātā izcēlies arī milzīgs ugunsgrēks degvielas glabātuvē netālu no lidostas.

Haoss Lībijā rada nopietnu satraukumu kā tās kaimiņvalstīs, tā Rietumos. Vardarbības dēļ Lībiju pametuši tūkstošiem cilvēku.

Hamdi neatklāja, cik daudz Lībijas bēgļu ir ieradušies Tunisijā pēdējo divu nedēļu laikā, kad cīņas uzliesmojušas ar jaunu sparu, bet izteicās, ka tie ir 5000 līdz 6000 cilvēku dienā.

Viņš arī norādīja, ka Ēģiptes un Jordānijas viesstrādnieki, kuri vēlēsies pamest Lībiju, būs spiesti doties cauri Tunisijai. Ministrs atklāja, ka abas valstis lūgušas Tunisiju ļaut to pilsoņiem doties cauri valsts teritorijai.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu