Broka norobežojas no žurnāla «Ir» apķīlāšanas lietas (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Demisionējusī tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) uzsver, ka ministrs nedrīkst iejaukties tiesas spriešanā un arī šajā situācijā viņai nav tiesību ne atkārtoti pārvērtēt, ne atcelt tiesas nolēmumu, aģentūrai LETA ministres viedokli par tiesas lēmumu apķīlāt žurnāla «Ir» izdevēju komentēja preses sekretāre Inese Auniņa.

«Ir absolūti nepieļaujami, nepārzinot lietas būtību, tās juridiskos aspektus un visus tiesai iesniegtos materiālus, ar samazgām apliet tiesnešus un visu tiesu sistēmu, pasludinot viņus par vārda brīvības ierobežotājiem,» norādījusi Broka.

Ministres rīcībā nav oficiālais tiesas lēmums par prasības nodrošinājumu, bet medijos pieejamā informācija skaidri norādot, ka tas ir divu pušu civiltiesisks strīds un ka lēmuma pamatā ir tiesas vērtējums par uzņēmuma finansiālo nestabilitāti. Tiesa to atzinusi par pamatotu argumentu, lai nodrošinātu prasību. »«Ir» darbība nav apturēta, cenzūra nav ieviesta, tāpēc sabiedrības informēšanas misiju tā veidotāji var turpināt,» norādījusi Broka.

Tāpat Broka ir apliecinājusi, ka gadījumā, ja par konkrētās tiesneses rīcību šajā lietā tiks saņemta sūdzība, viņa to izskatīs un pieņems lēmumu likumā paredzētajā kārtībā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas Centra rajona tiesa, apmierinot maksātnespējas administratora Māra Sprūda pieteikumu, nolēmusi apķīlāt žurnāla «Ir» izdevēja AS «Cits medijs» aktīvus 22 979 eiro apmērā.

Rīgas Centra rajona tiesas tiesneses Sandras Meliņas personā lēmumu par «Cita medija» naudas un mantas apķīlāšanu 22 979 eiro apmērā pieņēmusi, apmierinot Sprūda pieteikumu par prasības nodrošināšanu civillietā, kurā pazīstamais maksātnespējas administrators šo summu norādījis kā vēlamo kompensāciju, vēršoties pret žurnāla «Ir» 2012.gada septembra publikāciju «Maksātnespējas ķēķis».

Lēmums pieņemts civillietā, kurā Sprūds vēršas pret «Ir» saistībā ar žurnāla pētnieciskajām publikācijām, prasot kompensāciju par goda un cieņas aizskaršanu. Tutina aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka tiesas sēde šajā lietā vēl nav nozīmēta, turklāt šīs lietas tiesneša sastāvs šobrīd ir atvaļinājumā.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu