13.janvāra grautiņos apsūdzētais Audris cietumā pavadīs četrus mēnešus (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

13.janvāra grautiņos apsūdzētais Silvesters Audris izcieš četru mēnešu cietumsodu bez mantas konfiskācijas un bez policijas kontroles.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas apgabaltiesas preses pārstāve Inta Šaboha, Audri notiesājošais spriedums stājies spēkā 9.jūlijā.

Jau ziņots, ka 12.jūnijā tiesa lēma Audri sodīt ar četru mēnešu cietumsodu bez mantas konfiskācijas un bez policijas kontroles. Tāpat soda izciešanā tiesa lēma ieskaitīt Apvienotajā Karalistē apcietinājumā pavadīto laiku, kā arī par labu valstij piedzīt 229 eiro par zvērināta advokāta pakalpojumiem.

Jau ziņots, ka iepriekš lietas iztiesāšanas laikā apsūdzētais pazudis un tiesa izsludināja Audri meklēšanā. Audris nav pirmais 13.janvāra grautiņos apsūdzētais, kurš iztiesāšanas laikā pazudis. Līdzīgs liktenis iepriekš bijis vēl dažiem iespējamiem Vecrīgas nekārtību cēlājiem.

LETA jau ziņoja, ka 2012.gada 5.janvārī Rīgas apgabaltiesa apjomīgo 13.janvāra grautiņu pamata krimināllietu pret 68 apsūdzētajiem sadalīja trīs daļās, izveidojot trīs jaunus kriminālprocesus. Viens no kriminālprocesiem tika izdalīts pret 23 apsūdzētajiem, otrs - pret 25, bet trešais - pret 20. Vēlāk tiesa šos kriminālprocesus sadalīja vēl sīkāk.

Lielākā daļa apsūdzēto pirmās instances tiesas spriedumu jau sagaidījusi. Vairums no viņiem atzīti par vainīgiem un sodīti ar piespiedu darbu, daži saņēmuši nosacītu brīvības atņemšanu, bet reālu cietumsodu izpelnījušies vien tie, kuri jau iepriekš izdarījuši noziegumus.

Kriminālprocesos, kas tika sākti saistībā ar 2009.gada 13.janvāra grautiņiem, visas personas apsūdzētas par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās, ja tās saistītas ar grautiņiem, postījumiem, dedzināšanu, mantas iznīcināšanu, vardarbību pret personu vai pretošanos varas pārstāvjiem. 2009.gada 13.janvārī, kad Vecrīgā notika minētās nekārtības, vēl bija spēkā Krimināllikuma redakcija, kura par šādu nodarījumu kā sodu paredzēja brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, bet vēlāk šī norma tika izslēgta.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu