Ministri Brokai pateicas par darbu tieslietu ministres amatā (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

 Šodien pēc valdības sēdes ministri pateicās par darbu līdzšinējai tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL-TB/LNNK), kurai šī bija pēdējā valdības sēde šajā amatā.

Atvaļinājumā esošās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) biroja vadītājs Ringolds Arnītis Brokai dāvāja ziedu pušķi un valdības vadītājas vārdā pateicās par ieguldīto darbu, kādu Broka šajā īsajā laika posmā devusi. Premjerministre Brokai novēlējusi arī panākumus turpmākajā darbā.

Ministri Brokai veltīja aplausus.

Broka atzina, ka viņai bijis liels prieks strādāt valdībā un tā bijusi ļoti vērtīga pieredze. «Ir ļoti viegli kritizēt, sakot, ko valdība dara pareizi vai nepareizi, bet tajā brīdī, kad apsēdies pie galda un ir jāpieņem nopietni lēmumi, tad uz to skatās citām acīm,» teica Broka.

Kā ziņots, Broka 28.jūlijā paziņoja, ka atstās tieslietu ministres amatu un Straujumai iesniedza demisijas rakstu. Straujuma to pieņēma 29.jūlijā.

Broka savu lēmumu argumentēja ar atbildīgu pieeju ministres amatam, turklāt tuvākajos mēnešos valdībai jāpieņem vairāki svarīgi lēmumi saistībā ar «Citadeles bankas» pārdošanu, «Latvijas Gāzes» dažādiem jautājumiem, un tam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam.

«Es atkāpjos no šī amata, lai būtu ministrs, kuram ir šī pielaide un kurš spēj kvalitatīvi piedalīties pilnīgi visos jautājumos, kas ietilpst tieslietu ministra kompetencē,» skaidroja politiķe.

Brokas lēmums demisionēt sekoja pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis SAB lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliedza Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevar piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu