Rinkēvičs: Notikumi Gazā var izraisīt ievērojamas sekas arī Latvijā (158)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Notikumi Gazā var izraisīt ievērojamas sekas ne tikai Austrumos, bet arī Latvijā, šādu uzskatu šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» pauda Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš norādīja, ka Latvija jau vairākas reizes paudusi gan bažas, gan nopietnu satraukumu par to, kas notiek Gazā, taču aicināja aplūkot notikumus no abām pusēm.

«Pirms Izraēlas operācijas sākšanas no Gazas tika raidītas raķetes, un tad sākās operācija, kuru veica Izraēlas spēki,» sacīja Rinkēvičs, piebilstot, ka Izraēlai bija un joprojām ir jādara viss iespējamais, lai operācijas laikā neciestu civiliedzīvotāji.

«Man nav pieņemams, ka Izraēlas veiktās operācijas rezultātā gājuši bojā tik daudzi civiliedzīvotāji. Tajā pašā laikā aicinu kritiski paskatīties arī uz otru pusi, kuras veiktās darbības ir ļoti tuvas teroristiskajām. Raķešu šaušana un neproporcionālu spēku lietošana nav variants. Ir jāsēž pie viena galda,» sacīja ministrs.

«Baidos, ka notikumi Gazā var izraisīt ievērojamas sekas ne tikai Austrumos, bet arī pie mums.»

LETA jau ziņoja, ka trīs ebreju pusaudžu nolaupīšana un nogalināšana 12.jūnijā Rietumkrastā bija viens no faktoriem, kas pamudināja Izraēlu vērsties pret palestīniešu kaujiniekiem Gazas joslā, kur tika uzsākta plaša militāra operācija.

Izraēla noziegumā vainoja radikālo palestīniešu islāmistu grupējumu «Hamas», bet grupējums nav uzņēmies atbildību par notikušo.

Komentāri (158)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu