Ukrainas ministra padomnieks Žirinovskim: Atdodiet Ukrainai Maskavu! (231)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pēc Kijevas tiesas lēmuma uzsākt kriminālprocesu un izsludināt meklēšanā skandalozo Krievijas politiķi Vladimiru Žirinovski, viņš nolēma runāt ar Ukrainas iekšlietu ministru Arsēnu Avakovu. Ministra aizņemtības dēļ Žirinovskim ar Avakovu neizdevās parunāt, taču saruna notika ar ministra padomnieku Antonu Gerašenko, vēsta ārvalstu mediji.

Avakova automātiskajā atbildētājā Žirinovskis paziņo Ukrainas ministram, ka viņi «ir pārkāpuši sarkano līniju, sarežģījot sev situāciju».

Tiesa, ar Žirinovski sarunājās Avakova padomnieks Gerašenko. Uz jautājumu, vai kāds no Ukrainas Iekšlietu ministrijas nevar ierasties Maskavā, Gerašenko atbildēja, ka tas nav iespējams.

«Ziniet, es pie jums nevarēšu aizbraukt. Vislabāk būtu, ja mēs kādreiz tiktos tiesā, varbūt pat Hāgā,» atbildēja Gerašenko.

Žirinovskis savam sarunu biedram oponēja, ka viņu nav par ko tiesāt, taču Gerašenko norāda, ka «tādiem kā viņam [Žirinovskim] ir jāstājas Nirnbergas tiesas priekšā, kur jātiesā pašu Žirinovski un Putinu, jo tieši Krievija ir izraisījusi karu».

«Jūs izraisījāt karu, atņēmāt mums Krimu un vēlaties pievākt Donbasu, bet tas nenotiks - vilciens ir aizgājis. Ukrainas tauta nedzird jūsu propagandu. Pēc tam, kad mēs Donbasā «pie velna» atslēgsim visus Krievijas televīzijas kanālus, tautai viss būs skaidrs,» sarunā pateica Gerašenko.

«Situācija ir bīstama jums, nevis man. Karu izraisīja Kijevas valdība. Krima un visa Ukrainas dienvidaustrumu daļa - «Jaunkrievija». Tā ir Krievija un krievu zemes,» oponēja Žirinovskis. Savukārt Gerašenko neapjuka un paziņoja, ka vēsturiski Ukrainai piederējušas zemes no Sanas pie Donas, tādēļ Rostova un Belgoroda ietilpst ukraiņu zemēs. Tika atgādināts, ka «1147.gadā Maskavu dibināja Kijevas kņazs Jurijs Dolgorukijs.»

«Tāpēc atdodiet mums Maskavu!» emocionāli paziņoja Gerašenko.

Uz Žirinovska teikto, ka Ukrainas valdība nav leģitīma, jo noticis bruņots apvērsums, Gerašenko atbild, «ka Krievijā vispār nav izvēles. Tur var izvēlēties tikai vienu kandidātu ar uzvārdu Putins». Viņš norāda, ka Krievijas izraisītais karš Austrumukrainā ir līdzīgs tam, kādu PSRS izraisīja Afganistānā. Gerašenko pasaka, ka «karš Afganistānā sagrāva PSRS, karš Austrumukrainā sagraus Krievijas Federāciju».

Gerašenko atgādina Žirinovskim viņa paša teikto 2012.gadā, kurā Žirinovskis emocionāli teicis, ka Krievija visur ir pēdējā vietā. Uz to Žirinovskis atbild, ka atstās Ukrainu bez gāzes un gaismas.

«Lai arī bez gaismas un gāzes, bet mēs esam brīvi cilvēki. Un mēs iesim uz Eiropu, patīk jums tas vai nē. Man ļoti žēl, ka jūsu vadītājs Putins jūs visus padarīja nebrīvus - jums nav vēlēšanu, tiesības izvēlēties,» teica Gerašenko. Viņš piebilda, «ja Krievija ievedīs Ukrainā karaspēku, starptautiskā sabiedrība Krieviju padarīs par Ziemeļkoreju.»

«Mums būs miers ar krievu tautu, bet ne ar Putinu. Pēc tam, kad Krima atgriezīsies Ukrainā, tad būs miers. Agri vai vēlu krievu tauta izmetīs «Putina kliķi» no Maskavas,» atzīmēja Gerašenko.

Pēc sarunas savā «Facebook» lapā Avakovs ierakstīja, ka saruna pierāda, ka tas ir «klīnisks gadījums».

«Lai arī šodien bija grūta un aizņemta diena, es atradu laiku, lai noskatītos šo video un noklausītos sarunu. Es to darīju ar smaidu sejā. Un Antons [Gerašenko] arī ir malacis, šādi runāt ar Žirinovski,» piebilst Avakovs.

Komentāri (231)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu