«Hamas» atsakās piekāpties Izraēlai (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nepakļaujoties starptautiskajiem centieniem panākt jaunu uguns pārtraukšanu, palestīniešu islāmistu grupējums «Hamas» sestdien paziņojis, ka nepiekāpsies Izraēlai.

«Atgriešanās nebūs, pretestība turpināsies,» teikts «Hamas» pārstāvja Favzi Barhuma izplatītajā paziņojumā. «Okupanta nesamierināmība to nekur nenovedīs, un mēs, pamatojoties uz mūsu tautas prasībām, nepiekāpsimies.»

Jau mēnesi ilgusī karadarbība atsākās piektdien, jo ar starpnieku palīdzību organizētās sarunas Kairā noslēdzās ar neveiksmi, «Hamas» atsakoties pagarināt trīs dienas ilgušo pamieru.

Palestīniešu kaujinieki tūlīt pēc pamiera beigām atsāka Izraēlas teritorijas apšaudīšanu ar raķetēm, uz ko izraēlieši atbildēja ar Gazas joslas bombardēšanas atsākšanu.

Kaujās starp Izraēlas armiju un palestīniešu kaujiniekiem kopš 8.jūlija gājuši bojā vismaz 1900 palestīniešu un 67 izraēlieši.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu