Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/21/11000583t1ha23c.jpg)
Nepieciešams:
2 kg tomātu
1 kg burkānu
1 kg sīpolu
1 kg paprikas
500g pupiņu
2 ēdamkarotes sāls
5 daiviņas ķiploku
1 čilī
160g cukura
100 ml eļļas
pipari
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež smalki, apcep eļļa, tad pieliek sagrieztus tomātus un papriku, rīvētus burkānus, piparus. Visu sautē 30 minūtes.
Pupiņas izmērcē un izvāra. Tomātu masai pieliek pupiņas, sāli, cukuru, čilī , caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, piparus un sautē vēl 15 minūtes. Slātus liek burciņās, aizvāko un sasedz uz nakti. Uzglabā vēsumā.