Sociālā biedrība «Sirota» atbalsta bāreņus bērnunamos (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Sociālais uzņēmums «Sirota» ir labdarības biedrība, kas palīdz bāreņiem pēc bērnunama atrast darbu, iejusties sabiedrībā un jaunajiem bāreņiem atrast savu ģimeni.

Kā radās biedrība?

Tiem bērniem, kuri izauguši bērnunamos, ir grūti sākt patstāvīgu dzīvi, stāsta sociālā uzņēmuma «Sirota» līdzdibinātājs Vladislavs Vasiljevs. Tāpēc pērn tika radīta šī biedrība. Viņš skaidro, ka sociālajā uzņēmumā strādā ap 20 entuziastiem. Turklāt darbiniekiem esot vēlme palīdzēt bāreņiem. Ja sirds saka, ka vari palīdzēt, tātad esot jāpalīdz.

«Mūsu uzdevums ir palīdzēt bāreņiem, kuri atrodas bērnunamos, lai dzīvē viņi nepazustu, saglabātu sevi un izmantotu savus talantus un potenciālu,» atklāj Vasiljevs.

Biedrības līdzdibinātājs pauž, ka biedrība īpaši palīdz gados jaunajiem bāreņiem atrast ģimenes. Savukārt ar vecākiem bērniem, sākot no 10 gadiem, biedrības uzdevums ir komunicēt un palīdzēt viņiem atrast sevī kādu talantu. Pēcāk arī atrast darbu.

Dzīve bērnunamā atšķiras no ikdienas dzīves

«Kad jaunieši pamet bērnunama telpas, viņi daudz kam nav gatavi, pat parastām lietām. Piemēram, veidot ģimeni: nezina, kas tā tāda ir, kā pareizi komunicēt ar citiem. Turklāt bāreņiem nav prasmes socializēties,» stāsta Vasiljevs.

Viņš piebilst, ka šā gada rudenī tiks veidots projekts «Talantu kurss». Jaunais projekts ļaus biedrības «Sirota» darbiniekiem palīdzēt komunicēt un atbalstīt bāreņus.

Biedrības līdzdibinātājs atklāj, ka vairāki bērni no ģimenēm tika nosūtīti uz vasaras nometni. Tajā bērnunama bērniem bija iespēja komunicēt ar ģimenes bērniem. Viņaprāt, tas palīdzēja bāreņiem uzlabot komunikāciju, iepazīties ar jauniem draugiem un palielināt pasaules redzējumu.

«Mēs bērniem arī palīdzam iemācīties spēlēt ģitāru, likt iemīlēt mūziku,» stāsta biedrības «Sirota» vadītājs.

Sirota mājaslapa

Biedrība materiālos līdzekļus iegūst no dažādiem fondiem un citu atbalsta, skaidro Vasiljevs. Viņa līdzdibinātais sociālais uzņēmums noteikti piedalīsies «MTG TV» projektā, kur uzvarētājs iegūs 45 000 eiro.

Viņaprāt, šā projekta dēļ Latvijā nākotnē būs sociālo uzņēmumu pieaugums, jo šobrīd šādas entuziastu labdarības uzņēmējdarbības neesot tik populāras.

www.labasgribasuznemejs.lv

www.labasgribasuznemejs.lv

Pieteikuma anketa šeit

Pieteikšanās vadlīnijas projektam «Labās gribas uzņēmējs» atrodamas šeit

Informācija par «Reach for change» aktivitātēm atrodama šeit

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu