/nginx/o/2018/07/21/11000945t1h0f03.jpg)
Nepieciešams:
Mīklai:
200 ml ūdens
100g sviesta
4-5 olas
150g miltu
šķipsniņa sāls
tējkarote cukura
Pildījums:
2o0g biezpiena
200g saldā krējuma
4 ēdamkarotes cukura
1 citrons
Pagatavošana:
Karstā ūdenī izkausē sviestu, pieliek sāli un cukuru. Tad katliņu noņem no uguns, pieber izsijātus miltus, kārtīgi izmaisa. Tad katliņu liek uz uguns, vēl 20 sekundes maisot mīklu karsē, līdz tā saveļas kamolā.
Mīklai ļauj atdzist pāris minūtes, tad pa vienai piesit olas, katru olu iemaisa mīklā, tad pieliek nākamo. Mīklai jābūt vijīgai, tādai, lai tā, uzliekot uz pannas, nezaudētu formu, tāpēc precīzu olu skaitu nevar noteikt. To daudzums atkarīgs no olu lieluma un miltu briedīguma.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Uz ietaukotas vai ar cepampapīru izklātas plāts liek mīklu. To var darīt ar konditorejas maisiņu vai ar tējkaroti. Jāizvēlas arī vēlamais kūku lielums un forma.
Kūkas liek cepeškrāsnī, cep 20 līdz 25 minūtes. Svarīgs noteikums - pirmās 15 minūtes krāsni nevērt vaļā! Kūkām jābūt gaiši brūnām un sausām. Ja kūkas ir lielas, tad tās jācep nedaudz zemākā temperatūrā un ilgāk, lai virsiņa neapdeg un vidus izcepās. Nesatraucieties, ja pirmajā reizē kūkas neizdodas, jums jāsaprot kādā temperatūrā jūsu krāsnī tās sanāk vislabāk.
Gatavās kūkas izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Biezpienu izberž caur sietu, pieliek cukuru un rīvētu citrona miziņu, beigās iecilā saputotu krējumu.
Krēmu liek konditorejas maisiņā, ar uzgali iedur kūkā no apakšas un piepilda kūku. Kūkas var pildīt arī citādi - nogriezt «cepurīti», iepildīt krēmu un uzlikt atpakaļ «cepurīti». Gatavas kūkas pārkaisa ar pūdercukuru.
Kūkas var pildīt ar putukrējumu, vārīto krēmu vai sāļu pildījumu.