Teroristu līderis pametis amatu; atradis «citu darbu» (120)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Teroristu līderis Igors Girkins (Strelkovs) paziņojis, ka atkāpjas no pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas (DTR) «aizsardzības ministra» amata, vēsta Krievijas mediji.

Krievijas medijiem šo informāciju apstiprinājuši DTR pārstāvji oficiālā paziņojumā.

Strelkovs amatu pamet, jo «pieņēmis citu darba piedāvājumu».

Jāatgādina, ka trešdien Krievijas mediji vēstīja, ka Strelkovs it kā ir smagi ievainots, taču šo informāciju DTR steidza noliegt.

Kā šodien ziņoja aģentūra LETA, Valērijs Bolotovs, kurš uzdevās par Maskavas atbalstīto teroristu pašpasludinātās «Luhanskas tautas republikas» vadītāju, izlēmis pamest savu «amatu».

Jaunais «Luhanskas tautas republikas» vadītājs būšot Igors Plotņickis, kas līdz šim uzdevies par «aizsardzības ministru».

Bolotovs savu «demisiju» apstiprinājis, bet nosaucis to par īslaicīgu. «Ievainojuma sekas neļauj man ar pilnu atdevi strādāt šajā amatā, palīdzot Luhanskas iedzīvotājiem grūtajā kara laikā,» viņš paskaidroja.

Bolotovu Luhanskā ievainoja atentāta mēģinājumā 13.maijā. Tika ziņots, ka viņš zaudējis daudz asiņu. Teroristu līderis tika ievietots slimnīcā un pēc tam kādu laiku ārstējās Krievijā. Atentāta veicējs līdz šim nav noskaidrots.

Pagājušajā ceturtdienā «amatu» atstāja otras teroristu pašpasludinātās «republikas» - Doņeckas - pašieceltais «premjerministrs» Aleksandrs Borodajs. Viņa vietu ieņēma viens no prokrieviskās organizācijas «Oplot» līderiem Aleksandrs Zaharčenko. Borodajs kļuva par «premjera vietnieku» un Zaharčenko «galveno padomdevēju».

Kā norādīja pats Borodajs, viņš amatu bija ieņēmis kā «vadītājs krīzes situācijā».

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks jau 29.jūlijā paziņoja, ka viens no teroristu bruņoto bandu vadoņiem un Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes apakšpulkvedis Igors Bezlers («Bes») aizmucis uz Maskavu. Kā apstiprinājās, Bezlers slēpies jau vairākas dienas pirms viņa štāba iznīcināšanas.

Informācija par teroristu štāba iznīcinātājiem ir pretrunīga. Izskanējis apgalvojums, ka to paveikusi Ukrainas aviācija, tomēr pastāv arī viedoklis, ka to «Besa» štābs kritis par upuri pašu reaktīvo mīnmetēju apšaudei.

Bolotovs 21.aprīlī kļuva par Luhanskas apgabala «tautas gubernatoru», bet 19.maijā pārtapa par «Luhanskas tautas republikas» vadītāju. Viņš iekļauts Eiropas Savienības (ES), ASV un Kanādas sankciju «melnajā sarakstā». ES sankciju sarakstā ir arī viņa pēctecis.

Komentāri (120)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu