Brīvdienās slimnīcā nogādāti vairāki «spaisa» lietotāji (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajās brīvdienās pēc mediķu palīdzības Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā kopumā vērsušies 603 cilvēki. Katrs trešais bija guvis kādu traumu, savukārt septiņi cilvēki nonāca slimnīcā pēc «spaisa» lietošanas, portālam «Apollo» pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

«Kopumā traumpunktā ar dažāda rakstura traumām nonāca 171 cilvēks,» norāda Neatliekamās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs, «diemžēl atkal bija vairākas smagas politraumas, kas gūtas ceļu satiksmes negadījumos. Slimnīcā nogādāts arī viens Biķernieku sporta trasē avarējušais motociklists, kura spēkrata ātrums avārijas brīdī bija ap 150 km/h. Viņa stāvoklis ir nopietns, bet no vēl smagākām traumām viņu pasargāja atbilstošs speciālais aprīkojums.»

Šajās brīvdienās slimnīcā nonākuši arī septiņi psihotropo augu maisījumu lietotāji, divi no viņiem smagā stāvoklī ievietoti Toksikoloģijas un sepses klīnikā. Pieaudzis arī ar pneimonijām stacionēto pacientu skaits, tie ir gan jaunieši, gan vecāka gadagājuma cilvēki, ko ārsti tiecas skaidrot ar vēsāka laika iestāšanos, un, iespējams, kūtru cilvēku paradumu maiņu, dodoties ārā bez siltākām drēbēm.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu