Asanžs drīz pametīs Ekvadoras vēstniecību (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tīmekļa medija «Wikileaks» dibinātājs Džūljens Asanžs pirmdien paziņojis, ka drīz pametīs Ekvadoras vēstniecību Londonā, kurā viņš patvēries jau apmēram divus gadus.

Preses konferencē iemeslus vēstniecības pamešanai viņš neminēja, taču norādīja, ka tie, «visticamāk», nav tie iemesli, kādus min Lielbritānijas laikraksti.

Laikraksti ziņo, ka Asanžam esot veselības problēmas un nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Tikmēr Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patino paziņojis, ka Ekvadora arī «turpmāk sniegs viņam aizsardzību.»

Asanžs kopš 2012.gada 17.jūlija dzīvo Ekvadoras vēstniecībā Londonā, šādi izvairoties no izdošanas Zviedrijai, kur likumsargi grib viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos divām zviedrietēm.

Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

2012.gada 16.augustā Ekvadora piešķīra Asanžam diplomātisko patvērumu, tomēr Lielbritānijas varasiestādes atsakās garantēt viņam tiesības netraucēti izceļot no valsts.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu