Islandē evakuē tūristus no Bardarbungas vulkāna apkārtnes (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Islandes Civilās aizsardzības pārvalde trešdien evakuēja tūristus un ceļotājus no Bardarbungas vulkāna apkārtnes, un tā aktivizēšanās raisījusi bažas par gaisa satiksmes traucējumiem.

No vulkāna apkārtnes līdz trešdienai evakuēti aptuveni 300 cilvēki, paziņoja Civilās aizsardzības pārvalde.

Pie Bardarbungas vulkāna trešdien nav reģistrēta seismiskā aktivitāte, bet Islandes Meteoroloģiskais dienests brīdina, ka saglabājas izvirduma iespējamība.

Pie vulkāna pirmdienas rītā reģistrēti 4,5 magnitūdu pazemes grūdieni, kas bija stiprākie Bardarbungas vulkāna tuvumā kopš 1996.gada.

Islandes Meteoroloģiskais dienests iespējamu gaisa satiksmes traucējumu brīdinājuma līmeni pirmdien paaugstināja līdz oranžam, kas ir otrs augstākas piecu pakāpju sistēmā.

Pēc zinātnieku novērtējuma Bardarbunga ir pietiekoši liels, lai spētu izraisīt gaisa satiksmes traucējumus Ziemeļeiropā un Atlantijas okeāna ziemeļdaļā, kā arī Islandē nodarīt būtiskus postījumus ar vulkāniskajiem izmešiem un plūdiem no ledāja.

Islandes vulkāna Eijafjadlajegidla izvirdums 2010.gadā dramatiski traucēja gaisa satiksmi Eiropā. Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums sākās 2010.gada 14.aprīlī un ilga līdz jūnija vidum, milzīgajiem pelnu mākoņi traucējot vairāk nekā 100 000 lidojumu, kas skāra astoņus miljonus pasažieru.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu