«Saskaņu» sanikno žurnālistu nepiedienīgie izteikumi par Mamikinu (288)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Reaģējot uz Latvijas Radio žurnālistu Eduarda Liniņa un Aida Tomsona izteikumiem ceturtdien raidījumā «Krustpunktā», partijas «Saskaņa» pārstāve Katrīna Iļjinska ar sūdzībām vērsīsies Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), Latvijas žurnālistu asociācijā, Latvijas žurnālistu savienībā, kā arī pie Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Jāņa Sikšņa, portālam «Apollo» pavēstīja Iļjinska.

Kā vēsta portāls «pietiek.com», Latvijas Radio žurnālisti ceturtdien radio tiešraidē saistībā ar Eiropas Parlamenta deputātu Andreju Mamikinu retoriski apjautājās «vai tu gadījumā labāk nebūtu bijis aborts», savukārt partijas sarakstu Saeimas vēlēšanām apzīmēja ar vārdiem «prostitūtu saraksts».

«Esmu pārsteigta par sabiedriska medija žurnālistu atļaušanos izteikt personiskus, aizvainojošus un tendenciozus komentārus par Eiropas Parlamenta deputātu Andreju Mamikimu, kā arī partiju «Saskaņa». Ļoti žēl, ka, lai pievērstu sev uzmanību, žurnālisti atļaujas atkāpties no vispārpieņemtajām uzvedības normām un ētikas kodeksa, izvēloties tik necienīgu rīcību,» norāda Iļjinska.

Savukārt Mamikins, kurš tika aizmuguriski apspriests raidījumā, ir neizpratnē par Latvijas Radio ētikas pseidostandartiem. «Latvijas Radio žurnālists tiešā veidā, absolūti skaidrā tekstā aizvainoja manu mammu, bet man ir jāturpina maksāt nodokļi, lai uzturētu šos pseidožurnālistus,» komentē Mamikins.

Iļjinska norāda, ka Latvijas Radio bija iespēja labot savu kļūdu pulksten 21, atskaņojot, piemēram, rediģētu raidījuma atkārtojumu un atvainojoties, taču tas nenotika, tā vietā ēterā bija klausāma tā pati raidījuma versija. Tas nozīmē, ka tā ir apzināta un mērķtiecīga Latvijas Radio rīcība. Vēl jo vairāk, kad citos Latvijas medijos, piemēram, pietiek.com parādījās informācija par raidījuma dīvaino saturu, Latvijas Radio vadītājs Siksnis neuzskatīja par vajadzīgu operatīvi reaģēt vai sniegt savus komentārus par notikušo.

Tāpat raidījumā tika aizvainoti 115 konkrēti cilvēki – visi «Saskaņas» deputātu kandidāti, nosaucot viņus par prostitūtām, kas arī nav pieļaujams sabiedriskā medijā. Turklāt to izdarīja tieši raidījuma vadītājs, piedāvājot sarunas dalībniekiem apspriest tieši šādu tēmu un izteikties par partijas Saskaņa «prostitūtu sarakstu».

Partijas pārstāve norāda, ka «Saskaņas» deputātu kandidāti apsver iespēju vērsties tiesā.

Komentāri (288)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu