Izraēlas uzlidojumā Gazas joslā nogalināti pieci cilvēki (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas aviācija sestdienas rītā bombardējusi Gazas joslu, nogalinot piecus vienas ģimenes locekļus, tostarp divus bērnus, konfliktam Gazas joslā turpinoties 47.dienu.

Kopš Izraēlas un islāmistu kustības «Hamas» pamiera izbeigšanās otrdien nogalināti 81 palestīnietis un četru gadus vecs izraēliešu zēns un vēl deviņi izraēlieši ievainoti.

Izraēla solījusi neapstāties līdz nevarēs garantēt savu iedzīvotāju drošību, savukārt «Hamas» uzstāj, ka noturīga pamiera daļai ir jābūt astoņus gadus ilgstošās Gazas joslas blokādes pārtraukšana.

Izraēlas armija paziņoja, ka sestdien Gazas joslā veikusi vairāk nekā 20 uzlidojumus, savukārt Izraēlas dienvidos trāpījušas trīs raķetes vai mīnmetēju šāviņi.

Kopš konflikta sākšanās 8.jūlijā nogalināti 2097 palestīnieši un vairāk nekā 10 000 ievainoti. Divas trešdaļas no viņiem ir civiliedzīvotāji. Izraēlas pusē gājuši bojā 68 cilvēki, no kuriem četri ir mierīgie iedzīvotāji, bet pārējie - karavīri.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu