Islandē vulkāna dēļ izsludina «sarkano trauksmi» (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Islandes Meteoroloģiskais dienests sestdien saistībā ar Bardarbunga vulkāna izvirdumu izsludinājis «sarkano trauksmi», kas nozīmē aizliegumu civilajai aviācijai veikt lidojumus, vēsta ārvalstu ziņu aģentūras.

Patlaban gan tiek ziņots par nelielu vulkāna izvirdumu, taču augstākā līmeņa brīdinājumus izsludināts nekavējoties.

Sagaidāms, ka vulkāna būtiska izvirduma gadījumā gaisā pacelsies pelnu mākonis, kas var būtiski ietekmēt gaisa satiksmi, brīdina speciālisti.

Ziņu aģentūra BNS iepriekš šodien ziņoja, ka ir pieaugusi seismiskā aktivitāte ap nemierīgo Bardarbungas vulkānu, taču nebija liecību par izvirdumu.

Tūkstošiem nelielu zemestrīču pēdējās nedēļas laikā ir satricinājušās vulkānu dziļi zem Vadnajēkutla ledāja. Sestdien pēc zināma norimuma seismiskā aktivitāte pastiprinājās.

Kā ziņots, Islande pirmdien jau brīdināja, ka Islandes vulkāna aktivitātes dēļ iespējami gaisa satiksmes traucējumi.

Pie vulkāna pirmdienas rītā tika reģistrēti pazemes grūdieni, kas bija stiprākie Bardarbungas vulkāna tuvumā kopš 1996.gada.

Islandes Meteoroloģiskais dienests iespējamu gaisa satiksmes traucējumu brīdinājuma līmeni pirmdien paaugstināja līdz oranžam, kas ir otrs augstākas piecu pakāpju sistēmā.

Islandes vulkāna Eijafjadlajegidla izvirdums 2010.gadā dramatiski traucēja gaisa satiksmi Eiropā.

Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums sākās 2010.gada 14.aprīlī un ilga līdz jūnija vidum, milzīgajiem pelnu mākoņi traucējot vairāk nekā 100 000 lidojumu, kas skāra astoņus miljonus pasažieru.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu