Putina lielais noslēpums - viņa meitas (168)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pasaulē ļoti plaši zināma persona. Viņa aktivitātēm seko līdzi Kremlim lojāli žurnālisti, kā arī fotogrāfi un televīzijas kameras, taču par Krievijas prezidenta meitām un ģimeni nav tikpat kā nekas zināms. Medijs «Newsweek.com» centās noskaidrot ko vairāk par Krievijas prezidentu meitu dzīvi.

Šodien nav iespējams atrast fotogrāfijas, kurās būtu redzama 29 gadus vecā Marija un 28 gadus vecā Jekaterina. Laikā, kad meitenes studējušas, viņas augstskolu apmeklējušas, uzdodoties par citām personām - pat viņu kursabiedriem nebija zināma meiteņu patiesā identitāte.

Pēc «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanas virs Ukrainas medijos nonāca informācija, ka pie Putina meitas Marijas un viņas dzīvesbiedra mājvietas ieradās daudzi protestētāji un žurnālisti, cerībā ieraudzīt Krievijas prezidenta meitu. Vēlāk gan izrādījās, ka Marija ir pametusi savu mājvietu Nīderlandē, un vairākos medijos tika paustas šaubas, ka viņa, ļoti iespējams, nemaz nav tur dzīvojusi.

Vācu dokumentālā kino režisoram Hubertam Saipelam bija ekskluzīva iespēja būt Vladimira Putina tuvumā laika posmā no 2010. līdz 2011.gadam. Veidojot filmu «Es, Putins», Saipels pavadīja ļoti ilgu laiku Krievijas līdera tuvumā, taču šajā laikā tikai vienu reizi redzēja Putina toreizējo sievu Ludmilu.

«Viņš ir ļoti jūtīgs cilvēks un es apsolīju, ka filmā nebūs ļoti daudz faktu par viņa ģimeni,» norādīja Saipels, kurš piebilda, ka šajā laika posmā viņam tā arī neizdevās satikt Putina meitas.

Putina vecākā meita Marija piedzima 1985.gada aprīlī, un zināms, ka viņai vārds dots par godu Putina mātei. Savukārt jaunākā meita Jekaterina piedzima Vācijas pilsētā Drēsdenē 1986.gada augustā, kad Putins tur atradās Valsts drošības komitejas (VDK) uzdevumā.

Abas Putina meitas mācījās Frīdriha Hāsa Vācu Starptautiskajā skolā. Pēc šīs skolas absolvēšanas meitenes pārcēlās uz Krieviju, kur iestājās Sanktpēterburgas valsts universitātē. Tur Marija studēja bioloģiju, bet Jekaterina Āzijas valodas.

Meitenes medijiem ir sniegušas tikai vienu interviju - pēc tam, kad 2000.gadā Putins kļuva par Krievijas prezidentu. Jaunākā meita Jekaterina tajā laikā bija 14 gadus veca, un viņa žurnālistiem atklāja, ka tēva jaunā amata dēļ viņai bija jāpamet skola. Viņa norādīja, ka skolotājas gāja pie viņas uz mājām un viss notika stingrā apsargu uzraudzībā.

«Piemēram, ja mēs aizgājām uz kino, tad bija jārēķinās ar sargu klātbūtni. Lai arī viņi vienmēr man un draugiem sekoja, viņi nekādās sarunās neiesaistījās - viņi visu laiku sekoja katram manam solim,» 2000.gadā stāstīja Jekaterina.

Pēdējo 14 gadu laikā žurnālistiem nav izdevies iegūt nekādu informāciju par Putina meitām. Viņu dzīve ir ļoti slepena un nav daudz informācijas, par tālāko meiteņu dzīvi. Zināms ir vien tas, ka 2010.gadā Marija saderinājās ar holandiešu biznesmeni Joritu Fasenu. Pēc saderināšanās pāris apmetās uz dzīvi Hāgas piepilsētā Voršotenā.

Ņemot vērā Putina sabiedroto - Kazahstānas un Uzbekistānas prezidentu problēmas, kuras radās pēc viņu meitu vēlmes iesaistīties politikā, Putins savām meitām aizliedza iesaistīties jebkāda veida politiskajā darbībā.

Putina bijusī sieva Ludmila pēc šķiršanās vairākiem rietumu medijiem norādījusi, ka pēc Putina nākšanas pie varas viņš ir ļoti mainījies - viņš noteicis savai ģimenei ļoti stingrus ierobežojumus, cenšoties pēc iespējas vairāk izcelt savu darbību, bet atstājot ēnā sievu un meitas. Kādas intervijas noslēgumā Ludmila Putina atzinusi, ka ģimenes dzīve nav bijusi no tām labākajām.

«Viņš [Putins] bija kā vampīrs, kurš sūca no manis un meitām ārā asinis. Tā nebija nekāda mīlestība,» teikusi Ludmila Putina.

Komentāri (168)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu