Aizdevējs vieš skaidrību par Brokas parādu (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas goda konsuls Marokā un kādreizējais uzņēmuma «Ominasis Latvija» konsultants Tofiks Kavars, kura savulaik piešķirtais 100 000 ASV dolāru aizdevums minēts kā iespējamais iemesls, kādēļ bijusī tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) neieguva pielaidi valsts noslēpumam, uzsver, ka šīs parādsaistības ir nokārtotas, trešdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Viņš arī vērsies policijā, lūdzot paskaidrot, vai viņš tiešām izsludināts meklēšanā, jo šādas ziņas uzņēmējs uzzinājis tikai pirms dažām dienām no Latvijas medijiem.

Portāls «Pietiek.com» iepriekš vēstīja, ka Broka savulaik saņēmusi 100 000 ASV dolāru (75 177 eiro) no bijušā sanatorijas «Ķemeri» privatizētāja «Ominasis Latvia» konsultanta Kavara, kurš vēlāk izsludināts Interpola meklēšanā.

Kavars šovakar intervijā Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka tiešām Brokai pirms desmit gadiem aizdevis šādu summu no savas kabatas. Viņš arī sacīja, ka parādsaistību jautājums jau ir nokārtots.

Kavars arī pauda neizpratni par informāciju, ka viņš esot izsludināts starptautiskā meklēšanā. Kavars lūdzis policijai par to informāciju.

Kā ziņots, Broka, nesaņemot pielaidi valsts noslēpumam, atkāpās no tieslietu ministres amata un atjaunoja Rīgas domes deputātes pilnvaras.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu