Rasmusens nāk klajā ar aicinājumu Krievijai (552)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens piektdien aicinājis Krieviju apturēt «nelegālās militārās darbības» Ukrainā.

Ģenerālsekretārs ar šādu paziņojumu nāca klajā pēc NATO ārkārtas sēdes, kurā tika apspriesta situācija Ukrainā.

Rasmusens nosodīja faktu, ka Krievija turpina pārkāpt savas starptautiskās saistības un NATO vārdā aicināja Maskavu «pārtraukt savas nelegālās militārās aktivitātes, apturēt atbalstu bruņotajiem separātistiem un spert tūlītējus un pārbaudāmus soļus pretī šīs smagās krīzes deeskalācijai».

NATO augsta ranga amatpersona ceturtdien atzina, ka Krievijas karavīru skaits Ukrainā «krietni pārsniedzis tūkstoti» un Krievijas pierobežas reģionos sakoncentrēti aptuveni 20 000 karavīru.

Krievijas regulārās armijas karavīri atbalsta krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandas, cīnās kopā ar tām un to rindās, norādīja amatpersona.

Rasmusens arī paziņoja, ka NATO neaizver durvis uz Ukrainas iespējamo dalību aliansē.

Ukrainas valdība vēlas panākt valsts iestāšanos NATO un ir iesniegusi parlamentam likumprojektu, kas paredz atcelt Ukrainas blokiem nepievienojušās valsts statusu, piektdien pavēstīja premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

Komentāri (552)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu