Izraēla gatavojas atsavināt 400 hektārus zemes Rietumkrastā (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Izraēla plāno ekspropriēt 400 hektārus palestīniešu zemes Betlēmes apkaimē Rietumkrastā, svētdien paziņojusi armija.

Sabiedrībai ir 45 dienas laika iebildumu celšanai.

Armijas paziņojumā teikts, ka šāds solis ir rezultāts politiskajiem lēmumiem, kas tika pieņemti pēc trīs pusaudžu slepkavības jūnijā. Pusaudži tika nolaupīti Guš Etzionas ebreju kolonistu apmetņu blokā, kur plānots atsavināt zemi.

Izraēla uzskata, ka pusaudžus noslepkavoja trīs palestīnieši no Rietumkrasta dienvidu pilsētas Hebronas.

Guš Etzionas apmetņu padome valdības soli vērtēja atzinīgi, norādot, ka tas ļaus apmetnēm izplesties.

«Trīs jauniešu slepkavības mērķis bija sēt bailes mūsu vidū, lai sagrautu mūsu dzīves un liktu apšaubīt mūsu tiesības uz zemi. Mūsu atbilde ir stiprināt apmetnes,» paziņojusi padome.

Tikmēr nevalstiskā organizācija «Peace Now», kas seko ebreju apmetņu paplašināšanas gaitai, paudusi bažas par šādu soli.

«Cik mums zināms, šis paziņojums savos apmēros ir bezprecedenta kopš 1980.gadiem un var dramatiski mainīt realitāti Guš Etzionā un Betlēmes apgabalos,» paziņojusi organizācija.

»«Peace Now» uztver šo paziņojumu kā pierādījumu, ka premjerministrs [Benjamins] Netanjahu netiecas pēc jauna «diplomātiskā horizonta», bet drīzāk turpina radīt šķēršļus divu valstu redzējumam un atbalstīt vienas valsts risinājumu,» secinājusi organizācija.

Pasludinot par valsts īpašumu vēl 400 hektārus zemes, Izraēlas valdība iedur dunci palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa mugurā.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu