«Baltās nakts» laikā Rīgā viesosies franču laikmetīgā cirka mākslinieki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpinot tradīciju, arī šogad Latvijas Jaunā teātra institūts «Baltajā naktī» iepazīstinās ar laikmetīgā cirka māksliniekiem - francūžu Borisa Gibē un Florāna Hamona projekta «Mouvinsitu» pasaules pirmizrādi, ko papildinās asprātīgu un poētisku video darbu izstāde.

Kā aģentūru LETA informēja Jaunā teātra institūta direktore Gundega Laiviņa, izrāde «Mouvinsitu» notiks VEF Kultūras pils zālē sestdien, 6.septembrī, plkst.19, bet video izstāde būs apskatāma VEF Kultūras pils foajē no plkst.18 līdz 21.

Izrāde apvienos laikmetīgās dejas, vizuālās mākslas, kino un cirka elementus un ar kustības palīdzību uzburs nereālus, fiktīvus mirkļus, kas ļauj gluži fiziski sajust tukšumu, zaudēt realitātes sajūtu un uzrakstīt kino scenāriju uz skatuves.

Izrādē nebūs teksta, un tā būs paredzēta skatītājiem no astoņu gadu vecuma. Izrādes apmeklējums būs bez maksas.

«Mouvinsitu» autori ir mākslinieki Gibē un Hamons no Parīzes. Gibē kopš agras jaunības ir iepazinis gan cirka dzīvi, gan dzīvi bez mājām. 1996.gadā viņš nodibināja kompāniju «Zampanos», pēc tam daudz ceļoja un strādāja teju visās vadošajās jaunā cirka kompānijās Francijā. Hamons ir kinorežisors ar akrobāta izglītību un laikmetīgās dejas pieredzi, kurš patlaban līdzās citiem projektiem strādā arī ar vienu no visslavenākajām cirka kompānijām Francijā un Eiropā - «Theatre Dromesko».

Kā ziņots, mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts 2014», kas notiks naktī no 6.septembra uz 7.septembri, pulcinās daudz starptautisku mākslinieku un atklās jaunas kultūras norišu vietas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu