«Islāma valsts» kaujinieki draud Putinam ar karu Krievijas teritorijā (463)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki internetā publicējuši videoierakstu, kurā draud Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ar «gāšanu no troņa», kā arī kara sākšanu Krievijas teritorijās Čečenijā un Kaukāzā, vēsta arābu televīzijas kanāls «Al-Arabiya».

Kā teikts teroristu izplatītajā ziņojumā, kaujinieki draud Krievijas prezidentam Putinam, «kurš ir Sīrijas galvas Bašara Asada sabiedrotais». Tiek norādīts, ka Putins piegādājis ieročus un bruņojumu Sīrijai. «YouTube» ievietotajā video redzams, kā kaujinieki dižojas ar savā rīcībā iegūtu iznīcinātāju.

Savukārt kaujinieks, kurš sēž pie automobiļa stūres, saka: «Šis ir sūtījums tev, Putin! Tās ir tavas lidmašīnas, kuras nosūtīji Bašaram, un mēs, ar Allāha gādību, nosūtīsim tev tās atpakaļ, atceries par to! Un vēl mēs ar Allāha svētību atbrīvosim Čečeniju un visu Kaukāzu. «Islāma valsts» - ir un būs. Tā paplašinās ar Allāha svētību,» paziņojis kaujinieks.

«Tavs tronis jau sāk šūpoties. Tas kritīs, kad ieradīsimies pie tevis. Un mēs ar Allāha svētību jau esam ceļā,» kaujinieks pabeidz savu vēstījumu Putinam.

Tāpat kaujinieki draud Asadam, nosaucot viņu par «cūku» un draudot ierasties pie viņa lidmašīnās. Videoieraksts tapis augusta beigās Tabakas lidostā Irākā, kuru ieņēmuši «Islāma valsts» kaujinieki.

Iepriekš vēstīts, ka Krievija atjaunos savu militāro doktrīnu. Ņemot vērā šos draudus, jaunajā Krievijas militārajā stratēģijā ir ņemti vērā arī «Islāma valsts» draudi Krievijas drošībai.

Komentāri (463)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu