Keira Naitlija: Manis spēlētās varones visbiežāk cieš vai pat mirst (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5.septembrī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt romantisku un muzikālu filmu «Jauns sākums» («Begin Again»). Titullomas filmā izpilda Keira Naitlija («Karību jūras pirātu» triloģija, «Anna Kareņina», «Lepnums un aizspriedumi» u.c.), kura pati iedziedājusi savas dziesmas, kases grāvēju «Atriebēji», «Slēgtā sala» un «Krāpšanas ilūzija» zvaigzne Marks Rufalo, grupas «Maroon 5» solists Adams Levīns un citi. Filmas režisors un scenārija autors ir godalgotās lentes «Vienreiz» («Once») autors Džons Kārnijs.

«Jauns sākums» ir stāsts par Gretu (Keira Naitlija). Greta un viņas draugs Deivs (Adams Levīns) ir muzikanti un dziesmu autori, kuri ir kopā jau ilgus gadus kopš koledžas laikiem. Brīdī, kad Deivs saņem piedāvājumu ierakstīt albumu no lielas ierakstu kompānijas, viņi pārvācas uz dzīvi Ņujorkā. Jauniegūtās slavas savaldzināts Deivs pamet Gretu un uzsāk savu jauno mūziķa karjeru. Gretas dzīvē pozitīvu pavērsienu ienes nejauša satikšanās ar Denu (Marks Rufalo) - izbijušu ierakstu kompānijas menedžeri. Brīdī, kad Dens ierauga Gretu muzicējam nomaļā pilsētas klubā, viņu vienā mirklī apbur meitenes muzikālais talants un šarms. Ar šo nejaušo sastapšanos abu dzīves ir nesaraujami krustotas, ļaujot sadziedēt brūces un sasniegt jaunus mērķus gan profesionālajā karjerā, gan privātajā dzīvē. Jauns dzīves sākums izstāstīts uz Ņujorkas vasaras fona.

Aktrise Keita Naitlija: «Jāatzīst, ka manis spēlētajām varonēm kostīmu drāmās un filmās, kuru darbība nerisinās mūsdienās, parasti ir nācies ciest vai pat mirt. Pēdējos piecus gadus esmu spēlējusi tikai cietējas (smejas). Tāpēc ļoti vēlējos piedalīties projektā, kurā manai varonei nav jānes tik smaga nasta. Jā, arī šajā lentē ir emocionāli mirkļi, taču svarīgākais tajā ir tas, ka tā dod cerību jaunam sākumam. Bieži nenākas saskarties ar filmām, no kurām starotu gan ticība labākai nākotnei, gan uzmundrinājums sekot sirdsbalsij.»

ASV Kinoakadēmijas balvas «Oscar» nomināciju ieguvušais aktieris Marks Rufalo par izvēli piedalīties aktuālajā lentē: «Mani uzrunāja filmas režisora Džona Kārnija iepriekšējais darbs «Vienreiz». Tā ir lieliska filma, un Džons ir talantīgs režisors. Viņam teicami izdodas filmās ietvert labu mūziku, nepadarot pašu filmu par mūziklu tradicionālā izpratnē.»

Filmas režisors Džons Kārnijs piebilst: «Es vēlējos skatītājiem pasniegt stāstu par pāri, kuri ir profesionāli mūziķi, un par to, kas notiek ar attiecībām, ja viens no viņiem gūst panākumus. Kur paliek uzticība un intimitāte, kad virsroku gūst slava? Savā ziņā šis ir arī personisks stāsts, jo esmu saskāries gan ar mūzikas, TV un kino pasaules izaicinājumiem un grūtībām, gan arī iepazinies ar panākumu spozmi un nastu.»

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu