Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/21/11003065t1hff02.jpg)
Ikdienā, īpaši virtuvē nepieciešami dažādi trauki, ar kuru palīdzību iespējams noteikt izejvielu daudzumu.
Izmatojamās mērvienības ir dažādas - sākot ar tējkaroti un beidzot ar glāzēm un krūzēm.
Mums pierastāka mērvienība ir glāze. Piedāvājam špikeri, kuru varat izmantot gatavošanai, ja par mērinstrumentu izmantojat glāzi - to, ko Padomju gados pazina katrā ģimenē un sauca par «granjonku».
Vienā glāzē ietilpst:
Produkta nosaukums | Svars gramos |
Cukurs | 200 |
Ūdens | 250 |
Piens | 250 |
Krējums | 250 |
Griķi | 210 |
Milti | 160 |
Rīsi | 230 |
Manna | 200 |
Rīvmaize | 125 |
Eļļa | 220 |