Baltajā naktī iespēja redzēt 39 latviešu filmas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Dzīve – tas ir kino!» - ar šādu devīzi un arī programmu Baltajā naktī lutinās Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS, piedāvājot skatītājiem unikālu iespēju pirms festivāla norises oktobrī kino cienītājiem noskatīties 39 jaunākās Latvijā veidotās īsfilmas.

Iepazīstinot Rīgas un tās viesus ar arvien plašāku popularitāti gūstošo īsfilmas formātu, 6. septembrī visas nakts garumā 2ANNAS izrādīs visas Baltijas īsfilmu konkursam iesūtītās filmas. Seansi būs skatāmi divos kinoteātros: «Splendid Palace» mazajā zālē, kur katra seansa sākumā būs iespēja noskatīties arī leģendāro Meljesa īsfilmu «Ceļojums uz Mēnesi» (1902), kā arī otrajā kinoteātrī - «KSuns». Līdztekus filmu seansiem Baltās nakts apmeklētājus iepriecinās arī audiovizuāla performance «Andalūzijas suns» telpās. Programmu ar devīzi «Dzīve – tas ir kino!» īstenos iemīļotais DJ Roberts Gobziņš un VJ Linda Konone.

«Šī ir unikāla iespēja noskatīties jaunākos darbus no Latvijas, jo liela daļa šo darbu nekur citur neparādīsies,» par 2ANNAS programmu Baltajā naktī stāsta festivāla programmu direktore Anna Veilande – Kustikova. «Esam pārliecināti, ka šodienas īsfilmās redzamas rītdienas pilnmetrāžas filmu tendences, tāpēc varam teikt, ka šajā notikumiem bagātajā naktī būs iespēja ieraudzīt nākotnes Latvijas kino tendences,» par kinoseansos skatāmajām, dažādajām programmām stāsta Anna Veilande – Kustikova.

Programma «Splendid Palace» skatītājiem būs pieejama no plkst. 18:00 līdz 03:00, savukārt «KSunī» no plkst. 23:00 līdz 03:00. Festivāla pārstāvji aicina ikvienu viesoties arī «Andalūzijas suns» telpās no plkst. 22:00 līdz pat 03:00, kur arī apmeklētāji tiks aicināti sekot devīzei «Dzīve – tas ir kino!», lai gan precīzākas detaļas par šo aicinājumu netiek izpaustas. Uzstāšanās paredzēta laika posmā no plkst. 22:00 līdz 23:30, no plkst. 00:00 līdz 01:30, kā arī no plkst. 02:00 līdz 03:00. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Tāpat skatītājiem abos kinoteātros būs iespēja aizpildīt anketu, nobalsojot par redzētajām filmām. Anketas ļaus noskaidrot Baltās nakts apmeklētāju gaumi, kā arī dos iespēju izlozēt vienu laimīgo skatītāju, kurš laimēs akreditācijas karti uz 2ANNAS festivālu, kas notiks no 17. līdz 26. oktobrim.

Pilna Baltās nakts filmu programma pieejama 2ANNAS mājaslapā: www.2annas.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu