71. reizi nosaukti Venēcijas kinofestivāla lielie uzvarētāji (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

6.septembra vakarā norisinājās 71. Venēcijas kinofestivāla galvenās balvas «Zelta lauva» pasniegšana un apbalvošanas ceremoniju.  Galveno balvu «Zelta lauva» ieguva Zviedrijas režisora filma «Balodis sēdēja uz zara pārdomās par savu eksistenci» (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence).

Apbalvošanas laikā Zviedrijas režisors un «Zelta lauvas» ieguvējs Rojs Andersons klātesošajai itāļu auditorijai atzinās, ka viņu ir iedvesmojis slavens itāļu režisors Vittorio De Sica un viņa 1948.gada filma «Bicycle Thieves», ziņo «nydailynews.com».

«Filma «Bicycle Thieves» ir pilna empātiskuma un tā ir ļoti cilvēcīga. Manuprāt, filmām tādām arī ir jābūt - cilvēcīgām,» saņemot balvu paskaidroja Zviedrijas režisors. «Tāpēc es neapstāšos un mēģināšu veidot tikpat labas filmas kā Vittorio De Sica.»

Filmas «Balodis sēdēja uz zara pārdomās par savu eksistenci» treileris:

«Sudraba lauvu» kā labākais režisors ieguva 77 gadu vecais Andrejs Končalovskis par filmu «Pastnieka baltās naktis» (The Postman's White Nights).

Amerikāņu režisors Džosuā Openheimars un viņa filma «Klusuma skatiens» (The Look of Silence) ieguva žūrijas Lielo balvu.

Labākā iesācēja aktiera apbalvojumu ieguva Romēns Pauls par dalību franču režisoraAliksa Delaportes filmā «Pēdējais timpānu sitiens» (The last blow of hammer)

Žūrija speciālo balvu ieguva turku filma «Sivass», taču balvu par labāko scenāriju - Irānas filma «Pasakas» (Tales).

71. Venēcijas kinofestivāls šogad norisinājās no 27.augusta.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu