Bērniņi, kuri bija tuvu invaliditātei, atkal stāv uz savām kājām (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Katras ģimenes vēlme ir veseli un stipri bērni, tomēr ne vienmēr to viegli sasniegt. Labdarības fonds «Ticība, cerība, mīlestība» palīdz bērniem ātrāk izveseļoties. Proti, fonds vāc ziedojumus ārstēšanai, palīdz atrast labākos ārstus, un pie tiem mazie pacienti tiek nogādāti. Fonds seko līdzi katra bērna ārstēšanās procesam, stāsta viens no tā dibinātājiem Aleksejs Koļins.

Fonds «Ticība, cerība, mīlestība» radās no personīgās pieredzes

«2001. gada decembrī mūsu mājā uzsprāga tvaika katls. Stipri apdega mana sieva un mazā četrgadīgā meitiņa Alīna,» atklāj labdarības uzņēmuma īpašnieks.

Viņa meitiņai tika pārstādīta āda, bet palika dziļas rētas, kas kādu laiku netraucēja. Tomēr 2009. gadā, viņai strauji augot, sāka deformēties pēdiņas apdegušo cīpslu dēļ, stāsta Koļins.

Viņš atklāj, ka veselu gadu tika apmeklēti vairāki ārsti speciālisti, bet viņi ieteica tikai vienu: pārstādīt mākslīgo ādu, un rehabilitācijas periods būšot divi gadi.

«Bija gadījums, kad ieteica meitiņas abu kāju pirkstus nogriezt un problēmas vairs nebūšot.

Šādu frāzi dzirdot, sapratu, ka jāmeklē ārsti ārpus Latvijas. Devos uz Sanktpēterburgu,» tā Koļins.

Krievijas ārstēšanas centra direktors un medicīnas profesors Igors Švedovčenko apskatīja bērnu un teica, ka veiks operāciju abām kājām vienā reizē, bet bērna rehabilitācijas process būs no diviem līdz trim mēnešiem. Operācija bija veiksmīga, un Alīna šobrīd ir pilnībā vesela.

Fonds radīts, lai palīdzētu tiem, kuriem ir visgrūtāk

Meitiņas tēvs un arī nelaimē cietusī mamma Ļubova, redzot notiekošo Sanktpēterburgas slimnīcā, kad bērniņi, kuri bija tuvu invaliditātei, atkal stāv uz savām kājām un ir pilnvērtīgi cilvēciņi, iedvesmoti atvēra labdarības fondu «Ticība, cerība, mīlestība».

Fonds «Ticība, cerība, mīlestība»

Fonds ir radīts slimiem bērniem un vecākiem, kuri ir noguruši staigāt nemitīgi pie ārstiem bez rezultātiem, lai viņu bērni tiktu ārstēti un ātrāk nostātos uz savām kājām.

Koļins atklāj, ka viņa fonds četru gadu laikā ir palīdzējis 60 slimiem bērniņiem. Tas neesot liels, un to pārvalda viņš pats ar savu mīļoto sievu.

«No šā gada 18. līdz 28. augustam Latvijā notika slimo bērniņu nometne, kur arī piedalījās labākie speciālisti no Sanktpēterburgas slimnīcas. Bērniņu vecāki pēc šīs nometnes izteica vēlmi, lai šāda veida nometnes atkārtotos arī nākotnē,» stāsta labdarības fonda īpašnieks.

No 7.jūlija ikviens, kuram ir idejas, kā veicināt bērnu labklājību, un kurš vēlas savus nodomus realizēt sociālā uzņēmējdarbībā, aicināts pieteikties mājas lapā www.labasgribasuznemejs.lv. Pieteikumi projektam tiks gaidīti līdz 14.septembrim. Konkursa rīkotāju pārstāvji un «Reach for change» komanda izvērtēs visus saņemtos iesniegumus, atlasot līdz 10 labākajām idejām, kuras tālāk tiks nodotas skatītāju vērtējumam. Skatītāju rokās tiks atstāts lēmums, kuras idejas un to pārstāvjus virzīt tālāk uz finālu. Fināla laikā būs iespēja tikties ar žūrijas komisiju un ekspertiem klātienē, lai tiem klāstītu savu ieceri, pārrunātu biznesa plānu un iespējamo attīstību. Viens no visiem finālistiem trīs gadu laikā saņems finansiālu atbalstu 45 000 eiro apmērā, savukārt pārējiem būs iespēja izmantot projekta īstenotāju ekspertu padomus, lai savu ieceri pārvērstu veiksmīgā sociālā uzņēmējdarbībā.

Ikviens, kuram ir idejas, kā veicināt bērnu labklājību, un kurš vēlas savus nodomus realizēt sociālā uzņēmējdarbībā, aicināts pieteikties mājas lapā www.labasgribasuznemejs.lv. Pieteikumi projektam «Labās gribas uzņēmējs» tiks gaidīti līdz 14.septembrim.

Pieteikuma anketa šeit

Pieteikšanās vadlīnijas projektam «Labās gribas uzņēmējs» atrodamas šeit

Informācija par «Reach for change» aktivitātēm atrodama šeit

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu