Brīvdabas kino sezona noslēgsies Francijas gaisotnē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Turpinot iesākto tradīciju, līdz pat septembra beigām turpināsies Lattelecom brīvdabas kino vakari kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014». Septembrī tiks izrādītas slavenu režisoru filmas, kuru notikumi risinās Francijā. Kopš 31. maija jau izrādītas 15 populāru režisoru filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu – drāmas, melodrāmas un komēdijas. Iespēju baudīt kino zem zvaigžņotām debesīm izmantojuši jau 5000 kino cienītāji.  

Sestdien, 13. septembrī plkst. 21:00, tiks izrādīta filma «Pusnakts Parīzē» («Midnight in Paris»). Ar filmu iepazīstinās kino bloga kinocast.lv autors Sergejs Musatovs, pirms seansa pastāstot interesantus faktus par filmu, tāpēc apmeklētājus aicinām ierasties jau 20:30.

«Pusnakts Parīzē» ir pasaulē slavenā un atzītā režisora Vudija Allena filma, kura 2011. gadā sasniedza rekordlielu ieņēmumu apjomu Ziemeļamerikas reģionā, salīdzinot to ar citām režisora uzņemtajām filmām. «Pusnakts Parīzē» ir romantiska komēdija, kuras pamatā ir stāsts par rakstnieku Džilu, kurš ar savu līgavu dodas atvaļinājumā uz Parīzi, lai gūtu iedvesmu savai nākamajai lugai. Filma ieguvusi vairākas balvas pasaules slavenos kino festivālos, tostarp Oskara balvu.

Sestdien, 20. septembrī plkst. 21:00, tiks demonstrēta Fransuā Ozona (François Ozon) komēdija «Sieva uz pilnu slodzi» («Potiche»). Ģimenes galvu un fabrikas īpašnieku Robertu stress darbā un ražotnes strādnieku streiks noved līdz infarktam. Ģimenes biznesu pārņem Roberta sieva – ideāla mājsaimniece (Katrīna Denēva).

Savukārt, sestdien, 27. septembrī plkst. 21:00, Esplanādē izrādīs filmu «Labs gads» ( «A Good Year»). «Labs gads» ir angļu režisora Ridlija Skota (Ridley Scott) romantiska komēdija, kurā galvenais varonis Makss Skiners, viens no labākajiem Londonas biržas brokeriem, no tēvoča mantojumā saņem vīna darītavu Provansā. Makss nolēmis to pārdot, taču vīna garša, iemīlēšanās un tēvoča ārlaulības meita notikumus ievirza pavisam citās sliedēs.

Visi pasākumi, tajā skaitā kino vakari, kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» notiek bezmaksas. Lattelecom ir Rīga 2014 galvenais partneris, jau trešo gadu nodrošinot Rīga 2014 gan ar tehnoloģijām, gan kino saturu, tādējādi bagātinot kultūras programmu. Esplanādē pieejams arī Lattelecom bezmaksas WiFi, kas ir viens no vairāk nekā 1000 bezmaksas pieejas internetam punktiem Rīgā – Eiropas WiFi galvaspilsētā. Kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» ir ierīkots Lattelecom optiskais internets, kas šajā vietā paliks uz visiem laikiem un būs izmantojams arī turpmāk. Esplanādē ir pieejami arī datori, lai ikviens apmeklētājs varētu ērti strādāt un pavadīt brīvo laiku.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu