Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanu izmantos Latvijas kino popularizēšanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanu Rīgā 13.decembrī izmantos arī Latvijas kino popularizēšanai.

Eiropas Kinoakadēmijas balvas Rīgā projektu vadītāja Brigita Rozenbrika pastāstīja, ka viesi, kuri ieradīsies uz balvu pasniegšanas ceremoniju, ne tikai diskutēs par sadarbības iespējām, bet dosies arī ekskursijā pa Rīgas apkaimēm, kuras būs izveidojuši kino nozares speciālisti. Viesi tādējādi varēs redzēt pilsētu no kinematogrāfiska skatu punkta un atklāt vilinošas filmēšanas vietas. Pēc Rozenbrikas domām, daudzi viesi Rīgā varētu atgriezties, lai uzņemtu savas filmas vai veidotu sadarbības projektus.

Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma norādīja, ka balvas pasniegšanas norise Rīgā ļaus pilnvērtīgi ierakstīt Latvijas kino Eiropas kontekstā, kā arī, cerams, veidot un turpināt daudzpusīgu sadarbību ar Eiropas kino profesionāļiem.

Arī nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle norādīja, ka balvu pasniegšanas ceremoniju var izmantot, lai padarītu Rīgas Starptautisko kino festivālu (RSKF) par redzamu kino jomas notikumu.

Festivālā, kas notiks no 2.decembra līdz 12.decembrim, būs apvienojušies mazāki Latvijas kino notikumi. «Šā gada decembrī Rīgai būs pievērsta turpat visas Eiropas kino pasaules uzmanība. Grūti iedomāties vēl veiksmīgāku brīdi, kad aizsākt patiesi vērienīga un profesionāla starptautiska kinofestivāla pastāvēšanu,» pastāstīja festivāla direktore Sonora Broka.

RSKF programmā būs vairāk nekā 120 filmas, tai skaitā Latvijas nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps - 2014» konkursa un ārpuskonkursa skates.

Kā pastāstīja festivāla «Lielais Kristaps» direktore Ieva Romanova, festivāls būs veltīts Eiropas un Latvijas kino, parādot to saistību. Viņa pauda cerību, ka Latvijas kino nozare tiks pilnvērtīgi novērtēta gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

«Lielā Kristapa» žūrijā piedalīsies vairāki Eiropas Kinoakadēmijas biedri. Jaunums būs īpašā «Lielā Kristapa» skatītāju simpātiju balva, kas pirmoreiz tiks piešķirta vienai no Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā iekļautajām Eiropas filmām. «Lielā Kristapa» balva tādējādi aizceļos arī uz Eiropu. «Esam gatavi izaicinājumam, ka mūs salīdzinās ar Eiropas filmām,» pauda Romanova.

Jau ziņots, ka no 2.decembra līdz 12.decembrim notiks festivāls,. kurā kopīgi strādās Latvijas kino industrijas pārstāvji un Latvijā pastāvošie kino festivāli - «Lielais Kristaps», «Baltijas pērle» un «2Annas». Festivālā būs ne tikai daudzveidīga filmu programma, bet arī industrijas sadaļa kino profesionāļiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu