«Annas2» - vieta, kura patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

11.septembrī no plkst. 15.00 līdz 19.00 Rīgā, Annas ielā 2 notika tehniskā jaunrades nama «Annas2» atvērto durvju diena. Festivāls, kura mērķis ir darbīgā un atraktīvā veidā izglītot bērnus un jauniešus par informācijas un industriālo tehnoloģiju attīstību un nākotni. Lai noskaidrotu, kas jauns vietā, kur brīvajā laikā aktīvi darbojas bērni, arī portāls «Apollo» devās uz Annas ielu.

Laikā no plkst. 15:00 līdz 19:00 vecāki kopā ar bērniem varēja izstaigāt visus trīs no radošā nama stāviem un izvēlēties sirdij tīkamāko, jo katrā no kabinetiem varēja aprunāties ar pasniedzējiem, kā arī apskatīt, kā darbojas citi.

Radošo darbnīcu un pulciņu dažādība patiks pat pieaugušajiem

Tehniskais modelisms (raķešu modelisms, lidmodelisms, trases un kordas automodelisms, kuģu modelisms, elektronika, tehniskā modelēšana u.c.), multimediji (foto studija, filmu studija, animācijas studija, datorgrafika, datorskaņu studija, programmēšana lieliem un maziem), amatniecība un dizains (koka rotaļlietas, keramika, galdniecība, Cita adīšana, šūšana u.c.), radošā rakstīšana, zīmēšana ir tikai daļa no tā, ko jaunieši un bērni brīvajā laikā var apgūt «Annas2».

Lai arī radošās darbnīcas un pulciņi ir paredzēti jauniešiem un bērniem vecumā no 6 līdz 25 gadiem, atceroties bērnības dienas, pat pieaugušais jaunrades namā spēs atrast ko aizraujošu.

«Galvenais ir vēlme darboties,» pastāstīja «Annas2» direktore Irēna Maskaļonoka. «Mums nav tādi pulciņi kā koris un dejošana, mēs darbojamies radoši, izglītojam bērnus un jauniešus, paaugstinam viņu intereses līmeni par eksaktajām un sociālajām jomām un disciplīnām - fiziku, elektroniku, matemātiku, programmēšanu un tehnisko modelēšanu».

Bērni ar vecākiem ieradušies, lai izvēlētos

Katrīna un Beāte ir 10 gadus vecas skolnieces, abas dāmas bija ieradušās Annas ielā 2, lai apskatītu piedāvājumu, jo drīz vien vēlas sākt aktīvi darboties.

«Es laikam iešu zīmēšanā, strādāšu ar papīru un tekstilu, varbūt izvēlēšos vēl kādu radošo darbnīcu,» pārliecinoši pastāstīja Katrīna un uzsvēra, ka abas draudzenes plāno darboties kopā. Meitenes par «Annas2» uzzināja no draudzenēm skolā.

Savukārt 8 gadus vecais Kristers jaunrades namā ieradās kopā ar tēti, viņš, kārtīgi izstaigājis nama telpas, jūtās nedaudz apjucis no plašā pulciņu piedāvājuma.

«Vispār es gribētu darboties ar elektroniku,» kārtīgi padomājot saprata Kristers un piebilda, ka viņam no tās nav bail. Viņš par pulciņiem uzzināja no sava tēta, kurš dēlam piedāvājis atnākt apskatīties. Kristers pavisam drīz plāno sākt savas gaitas tehniskās jaunrades namā un, iespējams, par to pastāstīs arī draugiem.

Adrese - Annas iela 2 – turpmāk būtu jāatceras ne tikai Katrīnai, Beātei un Kristeram, bet ikvienam bērnam un jaunietim, kurš vēlas aktīvi darboties sev sirdij tīkamā jomā, kura, iespējams, reiz pārvērtīsies arī par profesiju.

Kā pieteikties

Pieteikšanās 2014./2015. mācību gadam ir oficiāli sākusies. Lai to izdarītu ir jāaizpilda pieteikšanās anketa, to var atstāt Annas ielā 2 - TJN „ Annas 2» dežurantam vai pulciņa skolotājam. Sīkāka informācija http://www.tjn.lv/

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu