Kalniete: Nepārdosim Putinam virvi, kurā viņš centīsies Eiropu pakārt (139)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dažiem kolēģiem joprojām nav skaidrs, ka Eiropa nedrīkst pati pārdot Putinam to virvi, kurā viņš jau drīz pacentīsies Eiropu pakārt, uzsver Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete.

Viņa norāda, ka šodien Eiropas parlaments (EP) pieņēma rezolūciju par stāvokli Ukrainā un Eiropas attiecībās ar Krieviju. EP atkārtoti nosodīja Krievijas «hibrīdkaru» pret Ukrainu un pauda nopietnas bažas par iespējamu Krievijas karaspēka tālāku ofensīvu ar mērķi izveidot «sauszemes koridoru» uz Krimu un tālāk līdz Piedņestrai.

Parlaments uzsver, ka ES un Ukrainas Asociācijas nolīgums un brīvās tirdzniecības nolīgums nolīgums netiks mainīts, neskatoties uz provizoriskā īstenošanas iespējamo atlikšanu līdz 2015.gada beigām.

Kalniete norāda, ka pirmo reizi EP dokumentā ir skaidri teikts - līgums par «Mistral» tipa karakuģu piegādi Krievijai neatbilst ES rīcības kodeksam par ieroču eksportu un ES kopējiem noteikumiem par militāru tehnoloģiju un ekipējuma eksporta kontroli.

«Par šo normu nācās pacīnīties ar Parlamenta deputātiem no Francijas un dažām citām valstīm - tāpat kā par aicinājumu pilnība pārtraukt South Stream gāzes vada būvi. Dažiem kolēģiem joprojām nav skaidrs, ka Eiropa nedrīkst pati pārdot Putinam to virvi, kurā viņš jau drīz pacentīsies Eiropu pakārt,» saka Kalniete.

EP arī aicināja pieņemt skaidri noteiktu indikatorus, kuru ievērošana ļautu apturēt vai atcelt sankcijas pret Krieviju. Savukārt «pretsankciju» ietekmes mazināšanai EP izskata iespējas izmantot arī tos ES līdzekļus, kas nav paredzēti lauksaimniecībai.

EP rezolūcijā uzsvērts, ka ES un NATO dalībvalstis divpusēju attiecību līmenī var Ukrainai piegādāt tās drošībai un aizsardzībai vajadzīgos ieročus, tehniku un tehnoloģijas un ka nākotnē Ukrainai ir visas tiesības kandidēt uz ES dalībvalsts statusu.

Komentāri (139)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu