Tikai 2 tējkarotes cukura un liekais svars pieaug par 6 kilogramiem (38)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Turpinām Jūs iepazīstināt ar Marvela Greja diētas ieteikumiem. Nākošais padoms iesaka samazināt tīra cukura lietošanu uzturā.

Šis padoms nederēs visiem, jo ir cilvēki, kuri jau šobrīd uzturā nelieto cukuru. Taču vairums no tiem, kuri ir apgrūtināti ar lieko svaru, lieto cukuru pārmērīgos daudzumos.

Lai saprastu, vai šis ieteikums jums spēs palīdzēt, vispirms nepieciešams saskaitīt, cik tieši cukuru Jūs patērējat dienas laikā. Kad piefiksēsiet šo skaitli varēsiet secināt, cik aptuveni «baltās nāves» uzņemat gada laikā un cik daudz liekā svara tas Jums ir sagādājis.

Aprēķins izskatās ļoti vienkāršs.

Ja dienas laikā dzērieniem 3 reizes pieberat 2 karotītes cukura, tad konkrētajā dienā uzņemat 3 x 2 = 6 karotītes cukura, kas kopā ir aptuveni 30 g cukura. Tas savukārt nozīmē, ka gada laikā vidēji uzņemat 30 g x 365 d = 10 950 g, jeb gandrīz 11 kg cukura. Tā kā 100 g cukura ir 400 kcal, tad gada laikā ar tīru cukuru Jūs būsiet uzņēmuši liekas 43 800 kcal. Lai noteiktu, cik liekos kilogramus esat uzņēmuši, daliet šo skaitli ar 7000, jeb kaloriju daudzumu, kas jāuzņem, lai iegūtu 1 kg lieko tauku. Rezultātā iegūstam skaitli 6,25. Skaitlis 6,25 ir lieko kilogramu daudzums, kuru jūs esat uzņēmuši gada laikā, pateicoties tam, ka trīs reizes dienā iedzerat vidēji saldu dzērienu.

Ja dienas laikā atteiksieties no viena vai diviem saldajiem dzērieniem, vai arī samazināsiet dzēriena lielumu, liekais svars sāks pazust pats no sevis.

Marvela Greja Diētas mājaslapā.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu