Cilvēki sašutuši - policisti soda sirmgalves, kas cenšas nopelnīt naudiņu medikamentiem (771)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Stack, Facebook

Interneta lietotāju sašutumu ceturtdien izraisījusi kāda uz ielas novērota situācija Lidoņu ielā Iļģuciemā, kur Rīgas pašvaldības policijas darbinieki sodījuši sirmgalves par dārza velšu tirgošanu pie veikala.

Kristaps sociālās saziņas vietnē «Facebook» raksta: «Esmu šokā!!! Šodien pusdienas pārtraukumā biju aizgājis līdz veikalam, kad iznācu no tā redzēju skatu, par ko «sacepos». Pieci pašvaldības policijas pārstāvji rakstīja protokolu vecām tantiņām, kas tirgoja ābolus, gailenes un puķes.»

Vēlāk Kristaps piegājis pie vienas no sirmgalvēm, kas ar asarām acīs viņam izstāstījusi savu bēdu stāstu. Sievietei esot 84 gadi, viņa uz galvaspilsētu atbraukusi no Plakanciema pakaļ medikamentiem - pretsāpju zālēm, kas bija beigušās. Pie viena sieviete vēlējusies pārdot trīs kilogramus ābolu, ko izaudzējusi savā dārzā. Sieviete stāstījusi, ka viņas pensija ir 50 eiro, ar ko viņai jādzīvo veselu mēnesi, turklāt jāpērk arī vēl medikamenti.

Kā lasāms klāt pievienotajā policijas protokolā, tas sastādīts «par tirdzniecību ar precēm - grieztiem ziediem, fizāļu un gladiolu pušķiem - neatļautā vietā bez pašvaldības izsniegtas atļaujas, neievērojot Ministru kabineta 2010.gada 12.maijā apstiprinātos noteikumus par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību un tirdzniecības organizēšanas kārtību.»

Kristaps ir neizpratnē un jautā: «Vai tik tiešām tas ir tik liels noziegums un radītu lielas un neatgriezeniskas sekas mūsu Latvijas valsts ekonomikā, ja tantiņa pārdos ābolus (šajā gadījumā tie bija trīs kilogrami ābolu par 0,50 eiro kilogramā, par kuriem viņa saņemtu 1,5 eiro ), kas ir izaudzēti pašu dārzā?»

Policija sievietei esot konfiscējusi visus trīs kilogramus ābolu, kādai citai sirmgalvei konfiscēti divi litri gaileņu, vēl kādai - puse no puķēm.

Kristaps uzsver, ka gadījumā, ja viņš strādātu par pašvaldības policistu, viņam noteikti nepietiktu «dūšas» iet klāt sirmgalvēm un sodīt viņas par «tik lielu noziegumu».

Komentāri (771)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu