Foto: Džilindžers iziet sabiedrībā ar jauno dāmu (108)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto no Maskavas Gogoļa centra viesizrādēm

Apmēram pirms mēneša radio šovā «Suņu Būda» viesojās skandalozais Dailes teātra režisors Dž.Dž.Džilindžers. Toreiz viņš 63 minūšu laikā izsmēķēja 17 cigaretes, malkoja viskiju un pie reizes izpļāpājās par savu jauno draudzeni.

Izrādās, ka Džilindžers nemeloja, ka jau 90 dienas viņam ir attiecības ar kādu dāmu, Ingu Grencbergu, jo arī pavisam nesen jaunais pāris kopā parādījās Latvijas Nacionālajā teātrī, kur no 16. līdz 21.septembrim norisinājās Maskavas Gogoļa centra viesizrādes.

Gogoļa centra viesizrādes Latvijas Nacionālajā teātrī izpelnījās gan Latvijas kultūras elites, gan teātra cienītāju un interesentu ovācijas. Īpaši gaidīts Rīgā bija Kirila Serebreņņikova un franču režisora Dāvida Bobē kopdarbs «Metamorfozes», kas augstu novērtēts arī viesizrādēs Francijā. Lugas pamatā ir romiešu dzejnieka Ovīdija poēma par tradicionālajiem grieķu mītiem – par Dedalu un Ikaru, Orfeju un Eiridīki, Narcisu un Ēho, kā arī daudziem citiem.

Ovācijas izpelnījās arī Latvijas režisora Vladislava Nastavševa «Mēdejas» ar Jaunā Rīgas teātra prīmu Gunu Zariņu galvenajā lomā, ļaujot iepazīt vēl neredzētu talantīgās aktrises šķautni. Arī Mēdejas sižets radīts antīkajā pasaulē, taču režisors darbību pārveidojis abstraktā laikā, uzsvaru liekot uz to, cik postošas ir pievilta cilvēka atriebības jūtas.

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu