Naudiņš vēlas, lai katram reģionam Rīgā būtu sava vēstniecība (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (BL-TB/LNNK) vēlas, lai katram reģionam Rīgā tiktu izveidota sava vēstniecība.

Kopš vasaras sākuma Rīgā, Torņa ielā, darbojas Latgales pārstāvniecība. Tajā ikviens var iepazīties gan ar tūrisma iespējām Latgalē, gan ar investīciju iespējām, kā arī aplūkot un iegādāties Latgalē ražotu produkciju.

Naudiņš sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka šādām vēstniecībām Rīgā jābūt arī pārējiem Latvijas reģioniem.

Šogad gan to nebūšot iespējams paveikt, tāpēc, visticamāk, tas paliks jaunā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra ziņā. Turklāt esot arī jāmeklē līdzekļi, lai šādas pārstāvniecības varētu atvērt, jo Latgales gadījumā līdzekļi bija pieejami no Latgales attīstības programmas.

Tomēr, pēc Naudiņa domām, šāda iecere ir jāīsteno, jo Latgales vēstniecības projekts izrādījies ļoti veiksmīgs un jau tagad vairāki Latgales reģiona uzņēmēji esot apmierināti ar projekta ietekmi uz viņu biznesu.

Latgales vēstniecības Rīgā projekta mērķis ir stiprināt Latvijas pašvaldību un reģionu kapacitāti un sniegt atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanas jautājumos. Tā galvenās aktivitātes vērstas uz to, lai reģionā aktivizētu vietējos resursus un vietējās partnerības starp uzņēmējiem, vietējām publiskajām iestādēm, kultūras un izglītības iestādēm, finanšu sektoru un nevalstisko sektoru un paaugstinātu reģiona attīstības līmeni.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu