Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/21/11005562t1had82.jpg)
Nepieciešams:
pīle (3 kg)
9 āboli
pipari
sāls
kanēļa standziņa
Pagatavošana:
Pīli no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar pipariem un sāli.
Ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi, pilda pīlē, liek arī kanēļa standziņu.
Pīlei sasien kājas, piesien spārnus, lai tie neapdeg, liek cepamtraukā. Cep 180 grādos 30 minūtes, tad temperatūru nogriež uz 160 grādiem, pīli apsedz ar foliju, cep 1,2 stundas, tad pīlei pieliek pāri palikušos ābolus, cep vēl 30 minūtes. Foliju noņem, pīli aplej ar cepamtraukā satecējušiem taukiem, cep 200 grādos, līdz pīle apbrūnējusi, apmēram 7 - 10 minūtes.