Lielāka alga pedagogiem, brīvpusdienas skolēniem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bauskas novada deputāti domes sēdē atbalstīja izglītības iestāžu vadītāju, vadītāju vietnieku, struktūrvienību vadītāju un pedagogu mēnešalgu palielinājumu.

Bauskas novadā līdz šim pedagogu algas likme jau bija lielāka par valstī noteikto minimālo algas likmi un ar šo lēmumu tā tika palielināta vēl vairāk. Algu pieaugums pedagogiem atkarīgs no viņu amata un pedagoģiskā darba stāža. Piemēram, pedagogiem izglītības iestādēs ar klašu piepildījumu 20 un vairāk izglītojamie un darba stāžu lielāku par 10 gadiem algas likme turpmāk būs 495 EUR līdzšinējo 470 EUR vietā, informēja Ieva Šomina, Bauskas novada administrācijas Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas speciāliste.

Tāpat deputāti nolēma no Bauskas novada pašvaldības 2014.gada budžeta līdzekļu atlikuma gada beigās piešķirt 59 411 EUR 7.- 9.klašu brīvpusdienu nodrošināšanai. Deputāti, kuri ir arī skolu vadītāji, norādīja, ka skolēni pusdienās dodas labprāt un ir tikai daži iesniegumi, kuros vecāki atteikušies no brīvpusdienām. Izskanēja arī viedoklis, ka ar nākamo mācību gadu, vajadzētu rast iespēju nodrošināt brīvpusdienas ne vien pirmsskolas vecuma bērniem (5 - 6 gadi), kas apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes (PII) vai grupas, bet arī visiem pārējiem mazajiem bērndārzniekiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu