/nginx/o/2018/07/21/11005966t1ha802.jpg)
Leduskapis ir lielisks izgudrojums, tajā produkti, medikamenti un kosmētika pagarina savu derīguma termiņu, raksta «depo.ua».
Tomēr ir produkti, kuriem nepatīk aukstums, tāpēc tos nevajadzētu glabāt ledusskapī:
Maizi ledusskapī neglabājiet nekad, aukstums nesaglabās šī produkta labās īpašības, drīzāk uzsūks sevī ledusskapja sliktākās īpašības - mitrumu un smakas. Maizei visderīgākā ir istabas temperatūra.
Ķiplokiem ļoti nepatīk aukstums. Sausā vietā, kurā ir lieliska ventilācija, ķiploks glabāsies ilgi.
Asā mērce «Tabasco». Pastāv uzskats, ka mērces jātur ledusskapī. Tas neattiecas uz aso «Tabasco», jo etiķis, cukurs un sāls ir lieliski konservanti. Tāpēc šai mērcei labāk patiks kādā plauktā, kur tā mierīgi var pavadīt pat trīs gadus.
Kartupeļiem noteikti nav jābūt ledusskapī. Kā zināms – zema temperatūra cieti pārvērš cukurā. Pat +7 grādi kartupeļiem var nodarīt ļaunumu. Labākā vieta kartupeļiem – papīra maisiņā telpā, kurā ir istabas temperatūra.
Tomātus nelieciet ledusskapī! Kategoriski aizliegts, ja nevēlaties, lai tie sabojātos. Tomātiem patīk siltums, tāpēc labāk tos turēt istabā uz galda, bet ievērojiet – neturiet tos tiešos saules staros.
Sīpolus vislabāk uzglabāt groziņā, kur tiem piekļūst gaiss, tie «elpo» un atrodas istabas temperatūrā, kur sīpoli būs sausi un ilgi glabāsies. Ledusskapja vēsums un mitrums sīpolus sapūdēs.
Kafiju ledusskapī nelieciet, jo ledusskapja temperatūra un mitrums ietekmē kafijas garšu. Arī kafijas aromāts var slikti ietekmēt citu produktu garšu un smaržu.