Alises Grosas noslepkavošana atsauc atmiņā baisus pagātnes notikumus (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Londonas rietumos, kur pazuda un tad noslepkavota tika atrasta britu pusaudze Alise Grosa, šī nav pirmā šāda veida traģēdija, raksta «The Independent».

Policija atsaukusi atmiņā vēl divas citas joprojām neatrisinātas sieviešu slepkavības.

1999.gada aprīlī kāda 19 gadus veca studente Elizabete Čo atstāja "Thames Valley" universitātes telpas, lai dotos mājās. Videonovērošanas kameras viņu fiksēja netālu no Īlingas policijas iecirkņa. Meitene nekad vairs netika redzēta.

Pēc deviņiem mēnešiem, 2000.gada janvārī, 27 gadus vecā amerikāņu izcelsmes datorzinību studente Lola Šenkoja izkāpa no autobusa netālu no Īlingas Brodvejas stacijas. Arī viņa pazuda bez pēdām.

Abas meitenes pazuda dažu simtu metru attālumā no vietas, kur 28.augustā pazuda Alise Grosa.

Eksperti norāda, ka šādi noziegumu Lielbritānijā ir ārkārtīgi reti, turklāt trīs līdzīgi noziegumi vienā nelielā Londonas rajonā pēdējo 14 gadu laikā ir ļoti daudz.

Jāpiezīmē, ka laikā, kad pazuda Čo un Šenkoja, Arnis Zaļkalns, kas tiek turēts aizdomās par Grosas noslepkavošanu, Latvijā izcieta sodu par savas sievas noslepkavošanu.

Tomēr visas trīs slepkavības vieno fakts, ka tās izdarības aukstasinīgi un ar īpašu piesardzību.Visas trīs meitenes pazuda gaišā dienas laikā, un neviens to nepamanīja.

Par divām iepriekšējām meiteņu slepkavībām policija turēja aizdomās iepriekš tiesātu slepkavu un izvarotāju Andžeju Kanovski no Polijas, kurš nomira 2009.gadā. Viņa vaina gan nekad netika pierādīta.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu