Mērces un liekais svars (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: avlxyz, CC BY-SA 2.0

Turpinām Jūs iepazīstināt ar Marvela Greja diētas ieteikumiem. Nākošais padoms ir tik elementārs un viegli izpildāms, ka daudzi neuzskata to par vērā ņemamu. Taču patiesībā, katram ir vērts apsvērt šī ieteikuma ietekmi uz savas «riepas» pieaugumu.

Runa ir par mērcēm. Lieta tāda, ka daudzi cilvēki, kuriem ir pārmērīgs liekais svars, ikdienas uzturu papildina ar neaptveramu daudzumu dažādu mērču. Parasti cilvēkiem nav ne mazākās nojausmas par to, kāds ir šo piedevu sastāvs un cik daudz kaloriju ir šajos ēdiena «uzlabotājos».

Tomēr ir derīgi zināt, ka ar mērcēm, līdzīgi kā ar dzērieniem, var uzņemt ļoti lielu kaloriju daudzumu, to pat nenojaušot, jo ir gadījumi, kad mērce ir krietni barojošāka par pašu pamatproduktu. Klasisks gadījums ir tvaicētas zivs pārliešana ar mojonēzi vai kādu taukainu miltu lipekli.

Vislabāk, ja svara samazināšanas laikā no mērcēm spēsiet atteikties vispār vai arī ēdīsiet tikai tādas, par kuru sastāvu un kaloritāti esat pārliecinājušies. Daudzi mērču «fanāti» saka, ka bez mērces ēdiens ir sauss un negaršīgs. Uz to varu tikai ieteikt atrast ēdienus un to pagatavošanas veidus, kuri pamatproduktus padara garšīgus un apēdamus arī bez krietnas devas taukainas miltu šļuras vai majonēzes.

Marvela Greja Diētas mājaslapā

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu