Dienvidkoreja aicina nelolot lielas cerības par attiecību uzlabošanu ar Ziemeļkoreju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkoreja pirmdien mudināja nelolot pārāk lielas cerības par strauju attiecību uzlabošanu ar Ziemeļkoreju, norādot arī, ka Ziemeļkorejai vēl ir daudz kas darāms, pirms sankciju režīms tiek vājināts.

Abas Korejas piekrita atsākt augsta ranga dialogu negaidītās sestdien notikušās vizītes gaitā, kad Dienvidkorejā viesojās prominenta Phenjanas delegācija Ziemeļkorejas varas hierarhijas otrā cilvēka Hvana Pjonso vadībā.

Negaidītā vizīte, kas notikusi pēc vairākiem militāras spriedzes mēnešiem, daudzos raisījusi cerības par attiecību pārstartēšanu abu Koreju starpā.

Dienvidkorejas prezidente Paka Gunhje un citas augstas amatpersonas pauda gandarījumu par negaidīto vizīti, vienlaikus norādot, ka tas ir tikai sākums.

«Mums ir jāiegulda pūles, lai panāktu, ka šis augsta ranga kontakts novedīs pie regulāra dialoga, nevis tikai vienas dialoga reizes,» sacīja prezidente, kas pēdējo mēnešu laikā tikusi pakļauta asiem personīgiem uzbrukumiem no Phenjanas valsts mediju puses.

Phenjanai ar «patiesu rīcību» ir jāparāda, ka tā vēlas uzlabot attiecības Koreju starpā, sacīja prezidente.

Mediji vēsta - prezidente esot teikusi, ka durvis dialogam ar Phenjanu ir vaļā un pat sarunas ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu ir iespējamas, tomēr Dienvidkorejai vispirms ir jāsper taustāmi soļi ceļā uz atteikšanos no kodolprogrammas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu