Eiropas Kinoakadēmijas balvai izvirzītās 15 īsfilmas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

6.oktobrī Eiropas Kinoakadēmija (EFA) un «EFA Productions» nosaukusi 15 kategorijā «Labākā īsfilma» nominētās īsfilmas, starp kurām ir gan mākslas filmas, gan animācijas, gan dokumentālās filmas, informēja nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Starp nominantiem minama Beļģijas un Francijas režisoru Vincenta Patara un Stefana Aubjē veidotā animācija «Pilsēta vārdā Panika: Ziemassvētku bluķis», Izraēlas režisora Idana Hubela «Dienišķā maize», Gruzijas režisora Mariama Khatčvani filma «Dinola», Somijas režisoru Hanesa Vartiainena un Pekas Veikolainena dokumentālā filma «Ārkārtas zvani», Spānijas režisora Horges Lopesa Navarates veidotā īsfilma «Cementa blokā iesprūdis mats ar jūras garšu», Bulgārijas un Vācijas režisora Pāvela Vešņakova darbs «Lepnums», Nīderlandes režisora Morgana Knibes dokumentālā filma «Kuģa vraks».

Tāpat par balvu sacentīsies Vācijas režisora Jana-Gerita Sejlera darbs «Man joprojām ir dzīve», Polijas režisora Vojceha Sobčika veidotā animācija «2014.gada vasara», Portugāles, Dānijas, Santomes un Prinsipi, kā arī Šrilankas mākslas filma «Taprobana», kuras režisors ir Gabriels Abrantess, Vācijas un Horvātijas filma «Cālis», kuras režisore ir Una Gunjaka.

EKA balvai izvirzīta arī Apvienotās Karalistes animācija «M. nepiepildāmais sapnis», ko veidojis režisors Sebastians Berkners, Īrijas animācija «Pazudušais lakats», kuras režisors ir Eons Dafijs, Ungārijas režisora Simona Šabo filma «Siena» un Dānijas un Islandes filma «Vaļu ieleja», ko veidojis režisors Gudmundurs Arnars Gudmundsons.

Par nominētajām īsfilmām tuvāko nedēļu laikā balsos vairāk nekā 3000 Eiropas Kinoakadēmijas biedru. Uzvarētājs taps zināms 27.Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijā, kas 13.decembrī notiks Rīgā.

Kā ziņots, Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā 13.decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē.

Decembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā notiks Latvijas nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2014», tiks rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla «2Annas» īpaši Rīgas Starptautiskajam kino festivālam sarūpētas filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma - lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcēsies ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos. Savukārt kinoteātris «Splendid Palace» uz labākajām Eiropas filmām un kino notikumiem skatītājus aicinās jau visu rudens sezonu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu