Čikāgas «Bestākais» improvizācijas teātris Rīgā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad arī pie mums beidzot būs starptautisks improvizācijas teātra festivāls? Šis jautājums, sākot ar 21.oktobri, savu aktualitāti būs zaudējis. 

Improvizācijas teātra kā žanra popularitāte Latvijā turpina augt. To pierāda arvien jaunu impro grupu rašanās, un fakts, ka skatītāju tām pietiek, kas savukārt pierāda, ka paplašinās arī skatītāju loks. Tāpat kā cilvēkus vienmēr interesējis jautājums - vai tur ārā kāds ir?, tā improvizācijas cienītājus vienmēr interesē - vai tur ārā ir kāds improvizators?

Pirmais jautājums pagaidām lai paliek miglainām teorijām tīts, bet uz otro gan varam atbildēt - ir! Un to mēs pierādīsim jau 22.oktobrī, kad Dailes teātra mazajā zālē «Improfest Rīga» 2014 ietvaros pie mums viesosies Čikāgas «bestākais» improvizācijas teātris «IO», kuru Rīgā pārstāvēs Rance Rizutto(Rance Rizzutto) un Tara Defrancisko (Tara Defrancisco).

Lai arī, skatoties uz globusa, neizskatās, ka Čikāga ir lielāka par Rīgu, tomēr jāatzīst, ka ir gan lielāka, gan arī improvizācijas tradīcijām bagātāka. Tāpēc sagaidāms amerikāniski ritmisks, kvalitatīvs un galvenais jautrs impro vakars. Lai mūsu viesi netiktu pamesti vieni, tos vakarā pieteiks mūsu pašu Kaspars Breidaks un muzikāli akomponēs Valters Osis pie klavierēm. Šajā viesošanās reizē šī ir vienīgā «IO» izrāde Latvijā. Kāpēc tas tiek uzsvērts? Nekokavē!!

Par festivālu. Lai arī nosaukums starptautiskais improvizācijas teātra festivāls «Improfest Rīga» 2014 skan pārgalvīgi, mēs sāksim prātīgi - ar vienu ārzemju teātri, lai attaisnotu vārdu «starptautiskais», un pieciem pašmāju teātriem, lai būtu vairākumā. Šoreiz festivāls būs pārsvarā uz improvizācijas pieredzes apmaiņu vērsts, improvizātori no Čikāgas vadīs nodarbības jau pieredzējušākiem improvizātoriem, savukārt pašmāju improvizātori dalīsies ar savu pieredzi tiem, kam šis žanrs pagaidām ir svešs, bet vilina.

Pieteikties uz «IO» meistraklasēm, kas notiks 21., 22. un 23.oktobrī improvizātori var: šeit - https://campscui.active.com/orgs/iOTheater#/selectSessions/699202

Pieteikties uz iesācēju meistarklasēm 25.oktobrī ko vadīs improvizācijas teātru RIT, IMPRO ZOO, SPIEDIENS, IMPRO VĪNS un KIT pārstāvis var: šeit - info@improfestriga.lv

Piebilde par augstāk minēto salīdzinājumu Rīga pret Čikāgu. Rīgas aizstāvībai gribas vien piebilst, ka nav skaitīts, bet, ja rēķinātu kurā pilsētā ir vairāk improvizātori uz vienu iedzīvotāju, Rīga uzvarētu pārliecinoši.

Tiem, kas attiecībā uz impro vēlās arī turpmāk palikt skatītāju lomā jāatcerās tikai šis:

Čikāgas impro teātra«IO» uzstāšanos:

Vieta - Dailes teātra mazajā zālē.

Laiks - 22.oktobrī, 19.00.

Izrādes valoda - angļu.

Biļetes - «Biļešu serviss» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Organizē - improvizācijas teātri RIT, Spiediens, Impro Zoo, Improvīns, KIT.

Atbalsta - Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība, viesnīca Albert Hotel, radio SWH

Būs - smalki!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu